Serkan Akcan: "Okan Buruk kafaya koymuş, muhtemelen devre arasında takas edecekler"

Galatasaray, Süper Lig'de Karagümrük'ü 1-0 mağlup ederken derbiye moralli girdi.

Serkan Akcan: "Okan Buruk kafaya koymuş, muhtemelen devre arasında takas edecekler"

Fanatik Gazetesi spor yazarı Serkan Akcan, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İKİ TARAF DA İYİ NİYETLE OYNADI"

Galatasaray, Ali Sami Yen’de Karagümrük’ü ağırlıyordu ama herkesin aklında hafta sonu Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi var gibiydi. İlk yarıda iki taraf da iyi niyetle oynadı ve bu da oyunun süresine yansıdı. İlk yarıda topun oyunda kaldığı süre 30:22 dakikaydı. Hakem Numanoğlu’nun ilk yarıda sadece 6 kez faul düdüğü çalması topun oyunda kalma süresini pozitif etkiledi. 

"SENARYONUN BİR PARÇASIYDI"

Galatasaray, aut çizgisinden oyun başlangıcında kısa pasları tercih ederek Karagümrük forvetlerini ön alan baskısına çağırdı. Bu, rakip takımın oyun boyunu uzatma hamlesiydi. Hatta kaleci Günay’ın fazla risk alması da bu senaryonun bir parçasıydı. Bu dar alanda savunma yapmayı planlayan Fatih Karagümrük’ü konfor alanından kısmen çıkardı. Ama ikinci yarı roller değişti. Shota hocayla ilk maçını oynayan Karagümrük harika bir ikinci yarı oynadı.

"ZIYECH, BÜYÜK KALİTE"

Ziyech büyük kalite, ayağına top çok yakışıyor, şut kalitesi göz kamaştırıcı. Ne var ki Galatasaray bu sezon rakibi birinci bölgesine hapsetme planını forvetlerinin baskı kalitesine borçlu. Ziyech baskı zincirinin kırılmasına sebep oluyor. 

"EN YALNIZ GALATASARAYLI ICARDI"

Sahadaki en yalnız Galatasaraylı Icardi’ydi. Takımının ön alan baskı kalitesini yitirmesinde Icardi’nin rolü var ama top Galatasaray’dayken de Arjantinli santrforun iştahında gözle görülür bir değişiklik yoktu. 

"MUHTEMELEN ANGELINO'YU TAKAS EDECEKLER"

Okan Buruk 61’de Mertens’i çıkarıp Bakambu’yu sokarak Icardi’yi oyuna döndürmenin derdindeydi. Barış Alper Yılmaz ile sol bek krizini çözmeyi kafasına koymuş Okan Buruk. Muhtemelen devre arasında Angelinho’yu takas edecekler ve uluslararası bir sol bek gelene kadar elindeki en iyi alternatifin Barış Alper olduğunu düşünüyor.

Kaynak: Serkan Akcan / Fanatik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, 13:56
YORUM EKLE