Serkan Akcan: "Ruhu Ali Sami Yen'e indi, meziyet ister, milimetrikti"

Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında Nef Stadyumu'nda Kayserispor'u 6-0 mağlup etti.

Serkan Akcan: "Ruhu Ali Sami Yen'e indi, meziyet ister, milimetrikti"

Fanatik Gazetesi spor yazarı Serkan Akcan, Galatasaray - Kayserispor maçını yorumladı. 

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kayserispor karşısındaki görkemli galibiyet senaryoyu değiştireceğe benziyor"

Sezonun son 10 haftasına girilirken Galatasaray’ın, Fenerbahçe’den 1, Beşiktaş’tan 2 fazla maç oynayacak olması bir dezavantaj olabilecekken Kayserispor karşısındaki görkemli galibiyet senaryoyu değiştireceğe benziyor. İçeride coşkulu oyunları bilinen Galatasaray karşısında Kayserispor’un dirençli oyunu ilk 10 dakikada kırıldı. Bunu kıran Icardi’nin savunma arkasına top istemesi, Rashica ve Kerem’in de blok arasına doğru yerleşmesiydi.

"Galatasaray maçı erkenden bitirme şansı yakaladı"

Icardi gösterdiği her koşusuna istediği topları aldıkça pozisyon üretti, Kerem’i de Rashica’yı da yanında götürdü. Icardi’nin klas santrfor golünün ardından Rashica’nın savunma üstüne gidip attığı gol maçı çözdü denebilir. Skor 42’de 3-0’a gelmişken Macid’in Torreira’ya yaptığı penaltılık faulün ardından atılması Kayserispor için maçı iyice zorlaştırdı. Ne var ki, Icardi’nin penaltıyı kaçırmasına rağmen tamamlayıp pozisyonu akan oyun golüne çevirmesiyle de Galatasaray maçı erkenden bitirme şansı yakaladı.

"Selçuk İnan ruhu Ali Sami Yen’e inene kadar"

Stoperi atılan Çağdaş Atan’ın Arif ve Ackah hamleleriyle başladığı ikinci yarıda 14 dakikalık dirençli bir bölüm izletmeye çalıştılar. Ta ki Selçuk İnan ruhu Ali Sami Yen’e inene kadar. Kaptan Selçuk İnan’dan bu yana en iyi frikik gollerinden birini izletti bize Kerem Aktürkoğlu. O mesafeden topu indirmek meziyet ister, Kerem barajın üstünden milimetrik bir vuruşla ağları buldu.

"Şampiyonluk yolunda önemli bir adım"

Galatasaray coşkulu bir oyunla rahat bir galibiyet elde etti ve rakiplerinden fazla sayıda sahaya çıkacak olmasının bir dezavantaj olmayacağının sinyallerini verdi, şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023, 01:32
YORUM EKLE