Sözleşmesindeki opsiyon gerçekleşmiyor, Galatasaray'a geri dönecek!

Galatasaray'ın sezon başında İngiliz ekibi Leicester City'e kiraladığı Yunus Akgün, geri dönebilir.

Sözleşmesindeki opsiyon gerçekleşmiyor, Galatasaray'a geri dönecek!

Galatasaray, 23 yaşındaki futbolcusu Yunus Akgün'ü sezon başında İngiltere Championship ekibi Leicester City'ye kiralık olarak göndermişti.

İngiliz ekibindeki geleceği merak konusu olan Yunus Akgün'den Cimbom'a kötü haber geldi.

ZORUNLU SATIN ALMA MADDESİ GERÇEKLEŞMİYOR

Galatasaray, Yunus Akgün'ü İngiliz ekibine şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonla kiralık olarak göndermişti.

9 milyon Euro'luk satın alma zorunluluğunun ise Leicester City'nin Premier Lig'e çıkması ve oyuncunun 25 maça (dakika sınırı yok) ilk 11'de başlaması halinde devreye gireceği belirtilmişti.

YUNUS AKGÜN'ÜN OPSİYON ŞARTI SAĞLANMAYACAK

Haberde, Yunus Akgün için zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girmesi için gereken 25 maçta ilk 11 oynama şartı sağlanmayacak.

Sezonun sonuna doğru yaklaşılırken milli futbolcu, şu ana kadar yalnızca 8 resmi maça ilk 11'de başladı.

GALATASARAY'A DÖNME İHTİMALİ YÜKSEK

Championship'de sezonun bitmesine 14 maç kaldığı göz önüne alındığında oyuncunun, zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girmeyecek olması nedeniyle sezon sonunda yeniden Galatasaray'a dönmesi ihtimali yükseldi.

LEİCESTER CITY, HENÜZ KARAR VERMEDİ

Leicester City'nin bu opsiyondaki şartlara bağlı olmaksızın milli oyuncuyu transfer etme olasılığı olsa da İngiliz ekibi, bu sezon oynadığı 32 lig karşılaşmasında 8'i ilk 11'de olmak sadece 18 maçta süre alan 23 yaşındaki futbolcu için net bir karar vermedi.

16 MAÇTA 4 GOLE ETKİ

Bu sezon Leicester formasıyla toplamda 16 maça çıkıp 762 dakika sahada kalan 23 yaşındaki milli oyuncu, 2 gol ve 2 asistlik katkı sağladı. Yunus Akgün takımının son 3 maçında kadroda yer almasına rağmen forma giyemedi.

LEİCESTER CITY, PREMİER LİG'E KOŞUYOR!

İngiltere Championship'te lig lideri Leicester City adım adım Premier Lig'e yaklaşıyor. Ligde son oynadığı Sheffield Wednesday maçını 2-0 kazanan Leicester, ligin bitimine 14 hafta kala en yakın rakibiyle puan farkını korudu.

Play-off oynamadan direkt Premier Lig'e yükselebilmek için ligi ilk iki sırada tamamlaması gereken Leicester City'nin ikinci sıradaki Leeds United'la 12, üçüncü sıradaki ve bir maçı eksik Southampton'la arasında 14 puanlık fark bulunuyor.

Leicester'ın direkt olarak Premier Lig'e yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Akşam

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 08:43
YORUM EKLE