Tümer Metin: "Tebrik etmek için aradım, kadroya bile alınmamış"

Galatasaray, Süper Lig’in 33. Haftasında Nef Stadyumu’nda Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti. Tümer Metin, yorumlar yaptı.

Tümer Metin: "Tebrik etmek için aradım, kadroya bile alınmamış"

Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın değerlendirmelerde bulundu.

Metin'in açıklamaları şu şekilde:

"MALATYA İÇİN ZORDU"
"Kayıp sezonlarda oyuncuların maçların ilk yarılarında işlerine odaklanması ve sahaya organize olmalarında zorlandıklarını söylemiştik. 1-0'a kadar olan maçlarda sakin geçer, sonrası rahat bir görünüm alır. Yeni Malatyaspor'da 'sahneyi iyi terk edelim, yaptığımız işe saygıdan dolayı iyi olalım' çabası vardı ama onlar için de zor tabii. Golden sonra stada gelenleri mutlu eden bir oyun oldu."

"TORRENT, ÜLKEYİ ÇÖZDÜ"
"Gomis, '10 gol atsa kalacak' konusu var olduğu için son anlarda oyuna giriyor. Halil, 'kalacak mı, gidecek mi?' tartışmaları yaşanırken sahada. 'Babel seneye olmayacak' denirken maçın tamamında sahada, Arda da aynı şekilde... 'Altyapıdan acaba olur mu?' diyebileceğimiz oyuncuların birini en azından göremiyoruz. Sebebi de Torrent'in geçen haftaki açıklamaları. Ülkeyi çözdü."

"BU MAÇ HATIRLANMAYACAK"
"Bu akşam Galatasaray'ın kazancı, sadece yayın ihalesinden kazanılan kasaya giren 2.6 milyon TL. Bir de sıralamadaki yeri değişti, bu da haftaiçi moralleri yukarıda tutacak. Yoksa bu maç hatırlanmayacak bile."

"KADRO MÜHENDİSLİĞİ DOĞRU DEĞİL"
"Fatih Terim eleştirisi değil bu ama bizim ülkemizde proje adı altında nitelendirilen her türlü oluşum, sonuçlara muhtaçtır. Hem yarışacaksınız, hem de yapılanacaksınız, bu kolay değil. Barış Alper, Morutan, hatta Oğulcan. Sezonun bitimine bu kadar kısa kalmışken bu oyuncular kadroda yoksa, süre alamıyorsa kadro mühendisliğinin doğru her platformda olmadığını tartışırız. 2-3 senedir kadro mühendisliğinin doğru yapılmadığını söyleyebiliriz. Bugün Babel performanslarıyla inişli çıkışlı olup eleştiriliyor ama Babel hala kadroda olup golü atıyorsa, Barış Alper, Morutan üzerine günlerce kamuoyunu meşgul eden Oğulcan kadroda değilse 'mühendislik doğru yapılmamış' derim."

"HİÇBİRİ İŞ YAPMADI"
"Galatasaray'ın 3 tane forveti var, golcüsü yok. 4 tane kanatı var, sadece Kerem iş yaptı. 3-4 tane orta sahası var, hiçbiri iş yapmadı. 2 tane beki var, Omar bu akşamı iyi geçirdi, sakatlığı yüzünden dışarıda kaldı. Ömer Bayram, bu takımda sağ bek oynadı. Şimdi' Bu kadro mühendisliği doğru' diyebilir miyiz?"

"BU MAÇTA OYNAMIYORSA HANGİ MAÇ"
"Hamza oyuna girerken ben heyecanlanmıştım. Ayhan hocanın ailesini kadroya girdiği zaman tebrik etmek için aradım. Aile dostumuzdur, Hamza'nın gelişmine şahit olduk. Haftaiçi bir baktım, Yeni Malatyaspor'la oynuyorlar. 'Acaba 30 dakika süre alır mı?' dedim ama kadroya bile alınmamış. Benim ne zorum var Babel'le, Gomis'le... Yeni projeyi nasıl yapacağız? Işık Kaan'dan bahsediliyor mesela, ligden düşmesi kesinleşen bir takıma karşı test maçına çıksa ne olur?"

"KAZANAYIM DE NE OLURSA OLSUN"
"Halil'den Gomis'ten ne alacağın belli değil mi? Geçtim projeden de, onların geleceği açısından bir yol katetmiş olmaz mıyız? İklim hoyrat, malesef burada yapamayız. Yeni Malatyaspor'a yenilse 'sonuncuya yenildiler' denecek. Yeni gelen hoca bile 'Kazanayım da ne olursa olsun' diye bakıyor. İklim böyle olmuş çünkü"

"SEN ZATEN KAYBETMİŞSİN"
"12. olmuşsun zaten. Ligden düşen takımı bu saydığım çocuklarla yenemiyorsan kadroda sıkıntı var demektir. Ülkenin futbol ikliminden kaynaklı sıkıntı var. Sen zaten kaybetmişsin, sezon gitmiş. Malatya'ya kaybetmen bir şey değiştirmez, Malatya'ya kaybetme zaten. Galatasaray forması, ligden düşmüş bir takımı eski veteranlarını toplasa sahaya çıkarsa yenebilecek kapasitededir ama hocalar ister istemez 'kaybetmeyeyim de nasıl kazanırsam kazanayım' derdine düşüyor."

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2022, 01:22
YORUM EKLE