Tuna Üzümcü: "Manchester City, Atletico Madrid ve Galatasaray transfer etmek istiyor"

Teknik Direktör Tuna Üzümcü, Galatasaray'ın takip ettiği genç oyuncuyu açıkladı.  

Tuna Üzümcü: "Manchester City, Atletico Madrid ve Galatasaray transfer etmek istiyor"

Altay'da görevinden ayrılan Tuna Üzümcü, Adanaspor'la görüşmüş ancak anlaşma imza aşamasında bozulmuştu.

Tuna Üzümcü, Altay'a veda etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Tuna Üzümcü, Galatasaray'ın takip ettiği genç oyuncuyu açıkladı.

"2 sezon Altay'da görev aldım. Sinan Kaloğlu'na ayrı bir parantez açmak istiyorum; çok güzel işlere imza attı. Altay olarak farklı bir sezon yaşadık. 20'ye yakın özkaynak oyuncumuza şans verdik. Bu sezon ise maddi yetersizlik sebebiyle önemli oyuncularımızı kaybettik. Kulübümüzün önünü açmak için ayrılık kararı aldım."

"KAZIMCAN KARATAŞ, MİLLİ TAKIMA VE GALATASARAY'A FAYDALI OLACAKTIR"

Kazımcan Karataş ve Cenk Özkacar'la ilgili soruya Tuna Üzümcü, "Kazımcan Karataş ve Cenk Özkacar, Altay altyapısında yetişti. Kazımcan çok düzgün bir karakter, gelişime çok açık. Çok çabuk olgunlaşabilen bir oyuncu. Kazımcan; hem A Milli Takım'da hem de Galatasaray'da faydalı olacaktır" cevabını verdi.

"EFE SARIKAYA'YI MANCHESTER CITY, ATLETICO MADRID EDİYOR"

Altay'ın genç savunmacısı Efe Sarıkaya ile ilgili konuşan Tuna Üzümcü, "Efe Sarıkaya'nın gelişimini çıplak gözle takip eden bir insanım. Efe'yi ilk kez Sinan Hoca oynattı, sonrasında bizler de şans verdik. Manchester City ve Atletico Madrid, Efe Sarıkaya'yı takip ediyor" dedi.

"GALATASARAY DA LİSTESİNE ALDI

Efe Sarıkaya'yı Galatasaray'ın takibe aldığını belirten Tuna Üzümcü, "Yurt dışında transferler bizim ülkemizdeki gibi iki menajer ile bir başkan bir araya geldiğinde olmuyor. Efe kendini geliştiriyor. Efe Sarıkaya'nın A Milli Takım'a gidebileceğini düşünüyorum. Efe'yi Eyüpspor ve Bodrumspor istedi, Galatasaray da listesine aldı ve takip etti" diye konuştu.

"Adanaspor'dan teklif aldınız mı?" sorusuna Tuna Üzümcü, "Adanaspor'da 4 yıl kaptanlık yaptım, çok güzel günlerim geçti. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ile istişare yaptık, bir görüşmemiz oldu ancak anlaşma olmadı" cevabını verdi.

EFE SARIKAYA KİMDİR?

17 yaşındaki futbolcu stoper bölgesinde oynarken sezon sonunda sözleşmesi bitiyor.

Sol ayaklı Efe Sarıkaya, bu sezon takımıyla 7 resmi maçta 600 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu, Türkiye U19 takımıyla da 3 maçta görev aldı.

Kaynak: Radyospor

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2023, 14:23
YORUM EKLE