Tunay Torun: "Galatasaray görüştü ama Abdullah Avcı, bana 10 gün süre verdi"

Kasımpaşa ile sözleşmesi sona eren Tunay Torun'dan Galatasaray itirafı geldi.

Tunay Torun: "Galatasaray görüştü ama Abdullah Avcı, bana 10 gün süre verdi"

Bir dönem Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Hamburg, Hertha Berlin ve Stuttgart formaları giyen, son olarak Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’da oynayan ve lacivert-beyazlılarla bu sezon kontratı sona eren 33 yaşındaki milli futbolcu Tunay Torun, açıklamalarda bulundu.

Tunay Torun, bir dönem Galatasaray'ın kendisine olan ilgisi ve Okan Buruk hakkında da konuştu.

Torun'un açıklamaları şu şekilde:

“GALATASARAY TRANSFER ETMEK İSTEDİ, ABDULLAH AVCI BAŞAKŞEHİR İÇİN BANA 10 GÜN SÜRE VERDİ”

Stuttgart’ta oynadığın dönem verdiğin bir röportajda, “Açıkçası ailemin çoğu Galatasaraylı. Türkiye’de özellikle Galatasaray’ı takip ediyorum” şeklinde açıklamada bulunmuştun. Igor Tudor’un Galatasaray’ı çalıştırdığı dönem ismin sarı kırmızılı takımla anılmıştı. O dönem herhangi bir transfer teklifi geldi mi?

"Bana herhangi bir teklif sunulmadı ama yetkililerin o dönem hem menajerimle hem de kulüple benim için görüştüklerini biliyorum. Görüşülüyordu ama transferin neden olmadığını bilmiyorum. Abdullah Avcı beni o zamanlar aradığında her şey çok çabuk gelişmişti. Ertesin gün Abdullah hocayla buluşup konuşmuştuk. Kadro planlaması yaptığı için bana düşünüp ailemle konuşmak için 10 gün süre vermişti. Abdullah hoca o dönem Başakşehir’de güzel bir kadro kurmuştu ve beni istediğini söylemişti. Her şey çabuk geliştiği için teklifi kabul etmiştik."

“OKAN BURUK, BAŞAKŞEHİR’DEKİ ŞAMPİYONLUK HİKAYESİNİ GALATASARAY’DA DEVAM ETTİRİYOR”

Başakşehir’de o dönem göreve getirilen Okan Buruk’la devre arasına kadar çalıştıktan sonra Çaykur Rizespor’a transfer olmuştun. Başakşehir’deki ikinci dönemin hakkında ne söylemek istersin? Başakşehir ve GALATASARAY’da şampiyonluk yaşayan Okan Buruk’un başarısını nasıl yorumluyorsun?

"Bursaspor’dan sonra Başakşehir’e döndüğümde sezon kampına Okan Buruk’la beraber gitmiştik. Okan hocayı zaten milli takım dönemimden de tanıyordum. Başakşehir o dönem beni göndermek istedi. Kampa gidip elimden geleni yapmaya çalıştım. Kendimi göstermek istiyordum. Olmadı, beni 5 ay kadro dışı bıraktılar. Devre arasında Rizespor’a transfer olmuştum. Okan hoca çok iyi bir ekibe sahip. Bana sorarsanız ekipler başarıyı getiriyor. Mesela Rizespor’da çalıştığı dönem epey bir puan toplayarak takımı küme düşmekten kurtarmıştı. Okan Buruk, Başakşehir’deki şampiyonluk hikayesini şimdi Galatasaray’da devam ettiriyor."

Kaynak: Spor Arena

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2023, 20:21
YORUM EKLE