Uğur Meleke: "Galatasaray bir kez daha kanıtladı, Fenerbahçe sahip değil"

Galatasaray, şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı elinde bulunduruyor.

Uğur Meleke: "Galatasaray bir kez daha kanıtladı, Fenerbahçe sahip değil"

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini değerlendirdi.

İşte yapılan yorumlar:

MEHMET ARSLAN: "YOLUN YARISINI DEĞİL 4’TE 3’ÜNÜ BİTİRDİLER"

Yolun yarısını değil 4’te 3’ünü bitirdi Galatasaray. İstanbulspor, Sivasspor, Ankargücü ve Fenerbahçe ile oynayacaklar. Son maçları Hatayspor ile ve 3 puan cepte. Rakiplerinin bile moralini bozar bu fikstür. 4’te 3 diyerek temkinli davrandım. Hislerim yüzde 100 diyor aslında. Galatasaray bu sezon oynadığı futbolla ve oluşturduğu kadro ile şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Teknik adam, yönetim ve camia olarak onların sergilediği birliktelik en azından Fenerbahçe’de yoktu.

UĞUR MELEKE: "SALLANMALAR OLDUĞUNDA TRİBÜNLERİ DEVREYE GİRİYOR"

Yolu yarıladı diyebiliriz rahatlıkla. Sarı kırmızılıların sıradaki 3 maçını kazanması halinde derbiye şampiyon olarak çıkma şansı var ki bence bu çok büyük bir avantaj. Ayrıca sarı kırmızılılar, Başakşehir maçının ilk yarısında bir kez daha şunu kanıtladı: Bu sezon zirve yarışı yaptıkları rakiplerinden daha tutkulular. Kupayı daha fazla istiyorlar, daha iştahlılar ve daha inançlılar. Üstelik maç içinde sallanmalar olduğunda tribünleri de devreye giriyor ki bu güç, Fenerbahçe’nin sahip olmadığı bir şey.

FIRAT AYDINUS: "İSTANBULSPOR’U YENERSE MUTLU SONA İYİCE YAKLAŞIR"

Galatasaray gelecek hafta İstanbulspor ile deplasmanda oynayacağı maçtan da 3 puan alırsa, finiş çizgisine atacağı son adıma iyice yaklaşır. 5 puan artı gol averajı üstünlüğüne sahip olduğu Fenerbahçe ile oynayacağı son maç öncesi karşılaşacağı Sivasspor ve Ankaragücü önüne büyük bir moralle çıkacak. Hükmen galip ilan edileceği Hatayspor maçı dışında oynayacağı 4 müsabakanın 3’ünden galibiyetle ayrılması şampiyonluk için yeterli olacak.

GÜNTEKiN ONAY: "SON DÜZLÜKTE GALATASARAY’IN HATA YAPACAĞINI SANMIYORUM"

İpler tamamen Galatasaray’ın elinde. Sürücü koltuğunda Okan Buruk oturuyor. Futbolda herşey mümkün. Ancak son düzlükte Galatasaray’ın hata yapacağını düşünmüyorum.Deneyimli ve kararlı bir oyuncu grubu var. Ayrıca üst üste 5 puan kaybettikten sonra da krize girmeden süreci çok iyi yönettiler. 5 puan fark ve ikili averaj avantajı ile Fenerbahçe ile de iç sahada oynayacak olmaları Galatasaray’ın hedefe çok yakın olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 20:34
YORUM EKLE