Fatih Terim: "Transfer edeceğim ilk oyuncu olur, dünyanın en iyileri arasına girecek"

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla anlaşmayan Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Tottenham - Milan maçı öncesinde İtalyan basınına konuştu.

Fatih Terim: "Transfer edeceğim ilk oyuncu olur, dünyanın en iyileri arasına girecek"

Kariyerinde son olarak Galatasaray'ı çalıştıran teknik direktör Fatih Terim, eski takımı Milan'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Tottenham ile oynayacağı müsabaka öncesinde İtalyan basınında bir röportaj verdi.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Fatih Terim, Milan forması giyen Rafael Leao'nun potansiyelinden İtalya sevgisine, EURO 2008'deki milli takım performansından kurduğu takımlarda öncelik verdiği kriterlera kadar birçok konuya değindi.

Fatih Terim'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"İLK TRANSFER EDECEĞİM OYUNCU LEAO"

"Rafael Leao'nun hiçbir eksiği yok. Ondan şüphesi olanlar geçen sezon oynadığı kritik maçları izleyebilir. Harika bir tekniği var ve sahada her zaman doğru kararı veriyor. Süratına hayranım. Sprinter hızını top kontrolüyle birleştirebiliyor. 100 milyon Euro gibi rakamların kolayca harcanabildiği günümüz futbolunda sınırsız bütçem olsa ilk transfer edeceğim oyuncu olurdu. Başarılı bir kariyeri olacak. Yalnızca tek bir zayıf yanı var, kaleye sırtı dönük oyununu geliştirmesi gerekiyor. Bunu da yaparsa dünyanın en iyileri arasına girecektir."

"KETELAERE'NİN HARİKA BİR SOL AYAĞI VAR VE BENİM DE SOLAKLARA ZAAFIM VAR"

"Charles De Ketelaere'nin transferi uzun süredir planlanıyordu. Ondan büyük beklentilerin olması son derece normal. Dahası klas bir oyuncu ve harika bir sol ayağı var. Daha önce de bahsettiğim gibi solaklara karşı ayrı bir sempatim var. Ayrıca her teknik direktörün isteyeceği tarzda birden fazla mevkide görev yapabilen esnek bir oyuncu. Leao kadar hızlı değil ancak ikisi birlikte çok uyumlu oluyorlar. Biraz sabır gösterilmesi ve kendisini özel hissedeceği bir ortamın sağlanması gerekiyor. "

HARRY KANE MI GIROUD MU?

Gerçekten ikisinden birini seçemem ama harika bir ikili olacaklarını söyleyebilirim.

"EURO 2008'DE 'TÜRKLER OTOBÜSE BİNMEDEN MAÇ BİTTİ SANMAYIN' SÖZÜNÜ ÇOK SEVMİŞTİM"

"Her zaman güven ilişkisi üzerine takımlar inşa ettim. Aynı kulüpte olmak, birlikte yaşamak demek. Yeni bir oyuncu soyunma odasına geldiğinde sadece kadroya dahil olmaz, hayatınızın parçası olur. Hiçbir zaman vazgeçmem. EURO 2008'de 'Türkler otobüse binmeden maç bitti sanmayın.' sözünü çok sevmiştim. Bizim zihniyetimiz bu."

"EN BÜYÜK TEHDİT HARRY KANE"

"Lloris, Son, Kulusevksi, Moura ve Perisic'e büyük saygı duymakla beraber Harry Kane'e kesinlikle farklı bir önlem alınmadı. Milan çok dikkatli olmalı. Bir numaralı tehlike o."

"İTALYA'YA AŞIĞIM"

"İtalya’ya aşığım. Umarım İtalyan takımları Şampiyonlar Ligi’nde final oynar, belki Milan… İtalyan dostlarımı Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ağırlamak için sabırsızlanıyorum."

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2023, 13:07
YORUM EKLE