"Fenerbahçe ile Galatasaray anlaştı! Yılın bombası"

Süper Lig'e yabancı sınırı serbestliği gelmesi gündemde. Ancak bu 11 yabancı oyuncu + sınırsız 21 yaş altı yabancı oyuncu şeklinde olacak. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın bu durumu desteklemesi de dikkat çekti.

"Fenerbahçe ile Galatasaray anlaştı! Yılın bombası"

Süper Lig takımları yabancı statüsü konusunda önemli ölçüde anlaşmaya vardı. Yeni yabancı kuralında özellikle U-21 altı yabancı oyunculara tanınan özerklik oldukça dikkat çekici olacak. Bu sezon takımlar sadece 3 tanesini kadrosunda bulundurabiliyordu.

Bu sezondan itibaren sınırsız olması gündemde. Ancak U-21 yukarısı yabancı sayısının 14’ten 11’e gelmesi gündemde.

Yabancı konusunda Fenerbahçe ile Galatasaray’ın hemen hemen aynı fikirde olması da dikkat çekici. Özellikle iki kulübü temsil eden Erden Timur ile Selahattin Baki’nin fikirleri oldukça paralel.  

* 14 yabancı sayısı 11 yabancıya inecek… U-21 altı yabancı oyuncu serbestliği gelecek. Böylece takımla 11+sınırsız genç yabancıyı kadrosunda bulundurabilecek.

* Takımlar sahaya 11 yabancı ile çıkabilecek. Yedek kulübesinde de U-21 statüsündeki yabancılar sahaya girebilecek.

* U-21 statüsünde Türkiye’ye gelip 3 sezon boyunca Süper Lig’de oynayan bir oyuncu yerli statüsü kazanacak.

* U-21 statüsünde Türkiye’ye gelip, Türk tabiyetine tercih eden oyuncular, yerli statüsünde oynamaya devam edecek. Kabul etmeyenler yabancı sayılacak.  

* Yurt dışında doğan Türk oyuncular hangi milli takımı seçerse seçsin Türk pasaportunu kabul ederse yerli statüsünde yer alacak.

* Takımlar Türk oyuncu oynattıkları ölçüde TFF’den bonus kazanacak. Takımlar oynattıkları yabancı oyuncu kadar bir nevi ceza ödeyecek.  

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2022, 10:27
YORUM EKLE