Galatasaray, Alanya'dan beraberlikle dönüyor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, Alanya'dan beraberlikle dönüyor

Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor’a konuk oldu. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Iñaki Peña, Ömer Bayram, Patrick van Aanholt, Marcao, Victor Nelsson, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Alexandru Cicâldău, Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel 11’iyle başladı.

Golümüz 41. dakikada Kerem Aktürkoğlu’ndan gelirken Alanyaspor 39’da Wilson Eduardo ile skor buldu. 

Takımımız bu maçın ardından Süper Lig’in 25. haftasında oynayacağı Kayserispor mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak. 

Maçın henüz ikinci dakikasında soldan Kerem, çalımla çizgiye inerek ortadaki Babel’i gördü. Babel ön direkte etkili bir vuruş çıkaramadı. İlk bölümlerde Alanyaspor hücum anlamında daha etkili olurken 7. dakikada Wilson Eduardo’nun ceza alanındaki yarım volesi üst direkten döndü. 

İlk çeyrek dilimin ardından ataklarını sıklaştıran ve toparlanan takımımız 22’de ilk golü yakalama fırsatı buldu. Alanya savunmasını eksik yakalayan takımımızda Cicâldău sol çaprazdan içeriye girerek şutunu çekti; ancak Marafona gole izin vermedi. 

Sık sık sakatlıklarla oyunun durduğu bu bölümde Alanyaspor 35’ten sonra etkili gelmeye başladı. Soldan kullanılan korner sonrasında ceza sahamızda yaşanan karambolü istediğimiz gibi uzaklaştıramadık. Sağ kanatta Novais’in ortasında Wilson Eduardo, savunmanın arasından sıyrılarak topu filelerimize gönderdi: 1-0.

Bu golün ardından çabuk döndük ve genç yıldızımız Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı. Sağ kanattan Cicaldau'nun kullandığı kornerin ardından savunmadan seken topu ceza sahası dışı sağ çaprazında önünde bulan Kerem, sol ayağının içiyle vuruşunu yaptı. Ceza sahası yayı üzerinde Juanfran'a çarpan top uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-1. 

Dört dakika uzatma verilen ilk yarıda önemli bir pozisyonu da Berkan Kutlu ile yakaladık. Ceza yayına yakın bir dölümde Kerem’in sert şununu Marafona son anda çıkarırken bu son pozisyonla ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Alanyaspor’un daha çok topla oynamaya başladığı ikinci yarıda kalecimiz Peña kurtarışlarıyla ön plana çıktı. 55’te Wilsin Eduardo’nun kafa vuruşunu mükemmel bir refleksle çıkaran İspanyol file bekçisi,  70’te Emre Akbaba’nın, 78’de ise Davidson’un vuruşunda başarılı kurtarışlara imza attı. 

72. dakikada Juanfran’ın Babel’e yaptığı hareket sonrasında hakem kırmızı kartına başvurdu ve Alanyaspor kalan dakikaları 10 kişi oynadı. 

82’de Emre Kılınç, Taylan Antalyalı ve Cicaldau oyundan çıkarken Olimpiu Morutan, Sofiane Feghouli ve Erick Pulgar girdi. 

Pozisyon anlamında kısır geçen ikinci yarıda 90’da Kerem savunma arkasına güzel bir top attı. Halil Marafona ile karşı karşıya kalırken, yanındaki Berkan’a çıkardı. Berkan müsait pozisyonda yaptığı vuruş auta çıkarken öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. kul

90+6’da Feghouli’nin denemesinde Marafona başarılı oldu. Başka pozisyonun olmadığı mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2022, 19:40
YORUM EKLE