"Özel bir yetenek ama onu mahvettik, futbolcu olmadı"

Galatasaraylı Olimpiu Morutan hakkında eski takımı Botosani'den çok sert eleştiriler geldi.

"Özel bir yetenek ama onu mahvettik, futbolcu olmadı"

Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz Steaua Bükreş'ten kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan, son haftalarda çok az süre alabilmesi nedeniyle eleştirilerin odağındaki isim hâline gelmişti. Rumen futbolcuyla ilgili olarak eski takımı Botosani'den de gündem yaratan açıklamalar geldi.

Kulübün sahibi olan Valeriu Iftime, verdiği röportajda 22 yaşındaki oyuncuya sert eleştiriler yöneltirken şunları söyledi:

"Bu, karmaşık bir mesele. Sadece Olimpiu Moruțan değil, dışarıda oynayan ve oynamayan tüm Rumen futbolcular hakkındaki bir tartışma. Eğitim noktasında çok acı çekiyoruz. Sorun şu ki küçük yaştan itibaren çok büyük paralara alıştırıldılar. İki ay önce Moruțan'ı o kadar övmeyin demiştim. Zira çocuk aklını kaçırıyor. Onun yerinde kim olsa aklını kaybederdi.

Morutan'ın şimdi biraz parası var ve bunun iyi olduğunu düşünüyor. Rahatlık asla bir şey üretmez. O da rahat bir durumda çünkü 22 yaşında, 20.000 euro kazanıyor ve evi var. Yazık! Özel bir yetenek ama onu mahvettik. Ben mahvettim, Gigi Becali mahvetti. Kısacası eline geçen herkes mahvetti. Zira bu adam futbolcu olmadı.

Morutan; "büyük futbolcu", "olağanüstü", "en iyi", "yetenek" korosuna katıldı. Tüm yetenekli Rumen oyuncular eğitimleri nedeniyle paramparça oluyor. Bu noktada futbolun içinde olan hepimiz suçluyuz. Federasyon başkanı Razvan Burleanu'dan üçüncü lige kadar herkes.

Rumen futbolunun performans göstermemesi hepimizin hatasıdır. Siyaset ve hayatın diğer her alanında olduğu gibi hepimiz birbirimizi suçluyoruz. Ailen kötüyse bu komşunun değil, senin suçun. Futbol yanlış gidiyorsa hepimiz suçluyuz.

22 yaşında onun gibi yetenekli biri Ajax'ta oynuyor. Morutan ise artık ilerlemiyor. Kendisi, Romanya'da yeniden iyi bir futbolcu olacak. Steaua Bükreş onu yeniden alır, Bay Becali bir kez daha dışarı atar, Ludogorets alır ve gönderir. Daha 22 yaşında, yeteneğinin zirvesinde olması gerekiyordu. Ben de öyle düşünmüştüm. Onun için üzgünüm.

Morutan'ın hâlâ bize geleceğini düşünüyor musunuz? Şimdilik Galatasaray'da sözleşmesi ve bazı şartları var. Acı olan onun oynamaması. Ruh hâlinin ne olduğunu bilmiyorum. Romanya birinci liginde Craiova, Steaua veya Cluj'a gelebilir. Bu iyi olurdu. Ancak kibirle değil, ayakları yerde, başı eğik, tam bir tevazu ile gelmeli ve çalışmalı."

Kaynak: Asist Analiz

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 11:24
YORUM EKLE