"Türk Milli Takımı'nda oynamayı reddetti, rest çekti"

Beşiktaş'tan büyük umutlarla Torino'ya giden ama burada çok az forma şansı bulunca Sampdoria'ya kiralanan Emirhan İlkhan, buna karşın Türk Milli Takımı'nın talebini reddedecek noktaya geldi!

"Türk Milli Takımı'nda oynamayı reddetti, rest çekti"

Altınordu Spor Kulübü'nün davetlisi olarak geçen hafta sonu Kuşadası'ndaydım. Çok sayıda gazeteciyle birlikte İzmir U12 Cup'ı takip ettik. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinin yanısıra Güney Afrika'dan Avrupa'ya kadar toplam 72 takım üç gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Şampiyonluk ipini finalde Club Brugge'u 2-0 yenen Bayern Münih kazandı. Turnuvada futbol hayatına İtalya'da devam eden Emirhan İlkhan'a dair çarpıcı bir bilgi edindim.

Büyükekşi ve Altıntop açılışa geldi

Öncelikle İzmir U12 Cup'ı çok sayıda kulübün ve milli takımın altyapı hocaları da izledi. Açılış gününe TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop da geldi. Bir yandan maçları izlerken bir yandan da karşılaştığımız spor adamlarıyla Türkiye'deki kulüplerle milli takımların altyapıları üzerine sohbetler de yaptık.

U12 değil sanki A takım gibiler

Hemen hemen herkes, fizik kalite, sistem, taktik, teknik ve disiplin açısından bizim altyapı takımlarının Avrupalı muadilleriyle aralarında büyük fark olduğu. Mesele yetenek değil, yeteneğin sürdürülebilir bir oyuncu yaratmasını sağlamak. Juventus'tan Köln'e, Schalke 04'ten Chelsea'ye, Partizan'dan Bayern Münih'e kadar bir çok Avrupalı kulübün çocuk takımları izlerken adeta bu kulüplerin A takımın izler duygusuna kapıldık.

Emirhan'ın gidişi Çebi'ye isyan ettirdi

Dönelim sohbetlere... Çok çarpıcı bir bilgiye ulaştım. Emirhan İlkhan ile ilgili. Geçen sezon Önder Karaveli'nin forma vererek futbol kamuoyunun dikkatine sunduğu Emirhan İlkhan, bildiğimiz gibi bu sezon başında 4 milyon Euro karşılığında İtalyan ekibi Torino'ya gitti. Siyah beyazlı camia, Emirhan'ın bu bonservise elden çıkartılması nedeniyle Ahmet Nur Çebi yönetimini yerden yere vurdu. Ama sözleşmesinde 4 milyon Euro'ya serbest kalma maddesi bulunuyordu!

Emirhan 6 maçta 129 dakika oynayabildi

Emirhan İlkhan, büyük beklentilerle Torino'nun yolunu tuttu. Bugün 18 yaşında olan Emirhan, Torino formasıyla sadece 4 maçta sahaya çıkabildi. Aldığı süreyse sadece 83 dakika oldu. Ara tranfser döneminde 'pişsin' diye olacak ki, Sampdoria'ya kiralık gönderildi. Genç oyuncu yeni takımında da şu ana kadar yalnızca 2 maçta 46 dakika forma giyebildi. Toplam 129 dakikayı bulan 6 maçlık Serie A performansında ne gol ne de asist var. En son 19 Mart'ta oynadı.

Milli takıma çağrıldı ama oynatılmadı

Beşiktaş ile 12 maçta toplam 672 dakika süre alarak dünyanın ilk 5 liginden biri olan Serie A'ya giden Emirhan İlkhan, milli takım ekibinin de yakından takip ettiği oyunculardan. Fenerbahçeli Arda Güler ile birlikte A Milli Takım'ın 16 Kasım 2022'de İskoçya ve 19 Kasım 2022'de de Çekya ile oynadığı dostluk maçlarının aday kadrosunda yer aldı. Arda ilk kez bu maçlarda milli olurken Emirhan, şans bulamadı.

Emirhan, U19 Milli Takımı reddetti

İzmir U12 Cup'ta öğrendiğime göre Emirhan İlkhan, kendi yaş kadegorisi olun U19 Milli Takımı'na yapılan davetleri reddediyor. İlkhan, "Ben ancak U21'e çağırırsanız gelirim" diyerek yanıt vermiş! Evet, henüz kendi kulüplerinde kendisini kabul ettirememiş olan Emirhan İlkhan, 18 yaşında milli takımda kategori seçimi konusunda rest çekecek noktaya gelmiş! Bu tercihi kendisi açısından doğru mu değil mi? Zaman bunu gösterecek. İlkhan, bugüne kadar 5 kez U16, 6 kez U18 ve 3 kez de U21 Milli Takım forması giydi. Dikkat edilirse U19'da hiç oynamamış! Emirhan, En son 27 Mart 2023'te Kosova ile oynanan maçta 19 dakika süre aldı. 4-2 kazandığımız maçta 1 asist yaptı.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023, 00:13
YORUM EKLE