Ahmet Çakar: "Fenerbahçe 'Yandım Allah!' diyor, sonuca baktığımızda Galatasaray..."

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider olurken avantajı iyice eline aldı.

Ahmet Çakar: "Fenerbahçe 'Yandım Allah!' diyor, sonuca baktığımızda Galatasaray..."

Sabah Gazetesi spor yazarları Levent Tüzemen, Ahmet Çakar, Ömer Üründül ve Gürcan Bilgiç, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

LEVENT TÜZEMEN: "GALATASARAY, BENİ YANILTIMADI"

Ben psikolojik üstünlükten bahsederken G.Saray'ın hâlâ 'Son şampiyon' unvanını koruduğunu vurgulamak istedim. Hem Okan Buruk'un hem yönetimin hem de şampiyonluk yaşamış futbolcuların zirve yarışında nasıl hareket edileceği konusunda ne kadar güçlü refleksleri olduğunu görüyoruz.

Bundan önce, Trabzonspor ile başlayacak süreçte 5 maça dikkat çekip, bu karşılaşmaların sonunda G.Saray'ın hepsini kazanırsa lider olacağını dile getirmiştim. Söylediklerimin ne kadar isabetli olduğunu gördük. G.Saray beni yanıltmadı ve 5 maçını kazanıp zirveye çıktı. Şampiyonluk yolu Karadeniz'den geçiyor.

G.Saray hem Trabzon'u hem de Samsun'u evinde yendi. Şimdi aynı şartlar Fenerbahçe için geçerli. Çünkü Rize ve Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak. G.Saray, önündeki Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş maçlarını kazanırsa yarışta 'Şampi…' noktasına gelir. Prag maçına gelirsek, G.Saray, dolu tribünlerle rakibini yenecektir.

AHMET ÇAKAR: "FENERBAHÇE 'YANDIM ALLAH' DİYOR"

Az hafta kaldı ama futbol bu. G.Saray'ın Ankaragücü'nü yenebileceğini kim garanti edebilir? Pek tabii ki F.Bahçe'nin de Rize'yi yeneceğini kimsenin garanti edemeyeceği gibi. Sonuç olarak baktığımızda ibre G.Saray'da olsa da bütün her şeyin temizleneceği bir Galatasaray - Fenerbahçe maçı var. Ligin bitmesinden bir hafta önce... F.Bahçe'nin travmasını anlayabiliyorum. En ufak puan kaybında 'Yandım Allah!' diyorlar, Bunu Ali Koç da söylüyor, 30 milyon Fenerbahçeli de.

ÖMER ÜRÜNDÜL: "EN BÜYÜK PROBLEM ICARDI"

Ligde çok şey olur. İki puanlık fark önemli değil. Ama F.Bahçe derbisini kendi sahasında oynayacak G.Saray'ın şu anda öne geçmesi önemli bir avantaj. G.Saray'da da F.Bahçe'deki gibi benzer sorunlar var. Zaha güçsüz.

Ziyech'in sakatlanması bana göre Okan Buruk'un şansı. Çünkü onu da güçsüz olduğu halde oynatmak zorunda hissediyordu kendini. Şimdi en büyük problem Icardi. Şu andaki çok olumsuz fizik gücüne rağmen sınırsız kredisi devam ediyor. G.Saray'ın da bence Muslera, stoperleri, Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Torreira ve 65-70 dakikada Mertens taşıyıcı güçleri.

GÜRCAN BİLGİÇ: "KENDİ STADINDA BOŞI BOŞUNA KAZANMIYOR"

Galatasaray sosyal medyada kuvvetli ve Fenerbahçe'nin de mental kırılganlığını iyi kullanıyorlar. Fenerbahçe öndeyken bile Seyrantepe'deki maç bahane edilerek üstünlük vurgulanıyordu. Mesela Galatasaray, Sivas'ta berabere kaldı, medyası oyun değil penaltı pozisyonları üstünde durdu.

Algı yönetimi derken, en iyi örnektir. Kendi stadında boşu boşuna kazanmıyor Galatasaray. Müthiş bir tribün desteği, maç oynamasını bilen taraftarı var. Sparta Prag çok iyi bir takım ama önce bu atmosferi yenmesi lazım.

Kaynak: Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2024, 19:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abidin Yaman
Abidin Yaman - 3 ay Önce

Ahmet Hoca FB'nin kendileri 20 milyon taraftarımız var diyordu.. 30 milyon derken TUİK'in enflasyon oranını mı dikkate aldın? Merak ettim de..