Ahmet Çakar: "Galatasaray'ın iki oyuncusu vasata bile ulaşamadı"

Galatasaray, Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Ahmet Çakar: "Galatasaray'ın iki oyuncusu vasata bile ulaşamadı"

Sabah Gazetesi spor yazarı Ahmet Çakar, İstanbulspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Çakar'ın açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray hiç de iyi oynamadı, belki de artık iyi oynamaktan çok, mutlak 3 puana ihtiyacı olduğu maçlar kaldı. İlk yarıda Galatasaray inanılmaz düşük tempoda, hiçbir oyuncusu vasatın üzerine çıkmadan oynadı. Bazı futbolcular, örneğin Mertens ve Oliveira vasata bile ulaşamadılar. Bu yarıda baktığımızda sadece Rashica'nın direkten dönen topu var.

30. dakikadan sonra Galatasaray biraz vitesi artırdı, devrenin uzatma dakikalarında da Icardi'nin penaltısıyla öne geçti. Aslında bu penaltının olma sebebi, Galatasaraylı oyuncuların gayreti değil, İstanbulsporlu oyuncunun düşüp kayıp ayağındaki topu Icardi'ye kaptırmasıydı.

"SAĞ KANAT İYİ KULLANILAMADI"

İkinci yarıda da benzer bir tablo oldu. Galatasaray belki pres yapıyor ama sonuçsuz. 'Kanatları kullanayım' diyor, 1-2 pozisyon dışında o da sonuçsuz. Özellikle sağ kanadı iyi kullanamamasının sebebi de belki de Sacha Boey'in cezalı olması.

Zaniolo oyuna girdi, 6 dakika sonra oyundan atıldı. İşte bu dakikadan sonra Galatasaray için sıkıntı başladı. İstanbulspor oyuncu ve oyun kapasitesiyle, 11'e 10 oynasa bile gol atabilme kabiliyeti az ama tek farklı öndeyken 1 kişi eksik oynuyorsanız bu, oyunculara stres getiriyor. Maç biterken attığı golden 3-5 dakika önce çok daha netini kaçıran Icardi, dar açıdan Galatasaray'ın skorunu perçinledi.

"HAKEMİ ÇOK BEĞENDİM"

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu'nu çok beğendim. İki kritik pozisyon var. İlkinde VAR davetiyle gelen penaltı ki karar doğru. İstanbulsporlu oyuncunun, Rashica'ya hamlesi ve darbesi var.

"RAKİBİN KASIKLARINA TABANIYLA GİRDİ"

Diğerinde de Zaniolo'nun büyük hatası var. Top uzaklaşmışken rakibin kasıklarına, tabanıyla giriyor. Bu kırmızı kart da VAR davetiyle geldi ve doğruydu.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 18:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefer
Sefer - 12 ay Önce

Zaniolo sadece futbolunu oyna!! Büyük futbolcu olabilirsin!! Rakibine saygı gösterdiğin zaman. Hırsın sana zarar veriyor. Hırsını sinirinle yoğurma!! Futbolun ile yoğur ki hem kendine hemde oynadığın kulübüne yazık olmasın!! İnşAllah bu psikolojik sorununu destek alarak atlatır, futbolun ile gündemi meşgul edersin. Başarılar dileriz.