Bülent Timurlenk: "Karşında sırtlan sürüsü var, Aslansan merhametin olmayacak, baygın gittiler"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında tarihi bir galibiyeti alma şansını kaçırdı.

Bülent Timurlenk: "Karşında sırtlan sürüsü var, Aslansan merhametin olmayacak, baygın gittiler"

Sabah Gazetesi spor yazarı Bülent Timurlenk, Galatasaray - Bayern Münih maçını değerlendirdi.

Timurlenk'in açıklamaları şu şekilde:

"OKAN BURUK'UN MAHARETİ"

Bir takım, iki oyun ve bir teknik adamın iki yüzü. Muhteşem başlayan, hazin sonla biten filmin kısa hikâyesi bu. Bayern Münih gibi topa sahip olmakta hiçbir kusuru olmayan bir takımı kendi sahasına gömüp son 20 yılda bir maçın ilk yarısında en fazla hücumu (16) geliştirebilmek Okan Buruk'un mahareti. 

"BÜYÜK FEDAKARLIK GEREKTİRİYORDU"

O sağlık raporu büyük fedakârlık gerektiriyordu. İğne ile oynayan Icardi'nin en uçta orkestra şefliğinde Alman orta sahasını imha eden, savunmasına büyük baskı yapan G.Saray, B.Münih gibi bir devi devirebilecek futbolu oynadı, pozisyonları yakaladı. Orta sahada Torreira ve Kaan'ın kusursuz presi ve pas trafiği, Icardi'nin bilinen fırsatçılığı, geride iki stoperin Kane'e nefes aldırmayan savunması... 

"KARŞINDA SIRTLAN SÜRÜSÜ VAR, ASLANSAN MERHAMETİN OLMAYACAK"

Aslansan merhametin olmayacak. Karşısında iki kanadında topla dribblingler yapabilen sırtlan sürüsü var adeta. Bayern soyunma odasına ölü değil, baygın gitti. Manchester ve Kopenhag maçlarının istatistiklerine baktığınızda ikinci yarıda ayakta kalan takım olduğunu görürsünüz. G.Saray, ilk yarıda enerjisini 90 dakikaya yayacak ekonomi ile oynamadı. Okan Buruk da bunun farkındaydı. Almanlar ancak 63. dakikada ilk kez set oyununa döndüklerinde tehlike sinyalleri çalıyordu. 

"ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ"

Bozuk Zaha çıkmalıydı, Tete geldi kenara. İlk golde de hatası olan Kazımcan solda dağılmışken Okan Buruk, müdahaleyi atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra yaptı. İşte bu da onun ikinci yüzü. "Fevkalade zaferlerim olmayabilir fakat içinden sağ çıkmayı başardığım yenilgilerimle sizi şaşırtabilirim." Okan Buruk, Çehov külliyatını okusun demiyorum elbette ama bazen sağ kalmayı da öğrenmeli.

Kaynak: Bülent Timurlenk / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 01:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah
Emrah - 7 ay Önce

Hızlı ve güçlü başladığı maça hızlı ve güçlü devam etmeliydi oyuncu değişikliği lokal güç getirebilir orta sahaya genel güç kaybına uğrattı ve buna bağlı hız kesti hızlı takım. Sonuç 1_3, tete Mertens yerine tete alper olmalıydı Bayern'nin hızına cevap vermek için daha sonra teknik becerisi zayıf oyuncular girince Mertens Kerem olmalıydı Lucescu nun Sergen'i gibi kazımcan tek kaldı gol gelince Takım'ın kimyası bozuldu hem kerem Alper uyumu da vardı. bizim hocalarda çok var Bölgesel güçlendirme yaparken takım genel güç kaybına uğramayacak bunu umarım iyi analiz ederler.

Fenerbahçeli
Fenerbahçeli - 7 ay Önce

İcardi yi çok riske attılar adam o maçta sakatlansa sezonu kapatır. İyi ki öyle olmadı