Dursun Özbek, 5-6 oyuncuyu resmen açıkladı! "1-2 hafta içerisinde tapusunu alacağız"

Galatasaray Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulunan başkan Dursun Özbek müjdeyi verdi.

Dursun Özbek, 5-6 oyuncuyu resmen açıkladı! "1-2 hafta içerisinde tapusunu alacağız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. 

Futboldaki değerlerinin arttığını söyleyen Özbek, "Takımımızın iyi performansı sayesinde futboldaki değerimiz artıyor. Sezon başında dünya piyasalarından sadece bir futbolcumuza teklif vardı, o da çok büyük bir rakam değildi. Haziran ayında sadece 1 futbolcumuza talep vardı, düşük bir teklifti. Bugün ise 5-6 oyuncumuza hatırı sayılır transfer teklifleri alıyoruz" dedi. 

Zor dönem vurgusu yapan Dursun Özbek şöyle konuştu: 

"Naklen yayın gelirleri geçen seneye kıyasla son derecede geride kaldı. Hatta 7-8 sene evvel Galatasaray başkanıyken aldığımız galibiyet primi, 2.3 milyon ₺’ydi. Bugün yine aynı rakam. Başkanlığım dönemimde naklen yayın ihalesinde, Kulüpler Birliği olarak beraber çalıştık. 500 milyon $ mertebesinde bir naklen yayın geliri planladık ve anlaşma öyle imzalandı. Bugün geldiğimiz noktalar yaklaşık 120 milyon $ çerçevesinde.

"Galatasaray'ın geçtiği zor dönemi daha iyi anlayabilmek için bazen rakamları da konuşmak gerekiyor. Sportif AŞ, son 6 ayda 250 milyon TL zarar açıkladı. Sponsorluk gelirlerimizde düşüş var. En önemli katkıyı veren kısımlar forma göğüs, stadyum isim hakkı. Bunlar geçtiğimiz senelerden geliyor. Yapılan TL anlaşmalar çerçevesinde rakamlar, enflasyona yenik düştü."

"Biz bunları yenilebilirdik. Geldiğimiz günden beri ve hala süren çalışmalar çerçevesinde maalesef istediğimiz rakamlara ulaşacak yenilemeyi yapamadık. Galatasaray'ın sportif manada başarılarını sürdürmek için canla başla çalışıyoruz"

FLORYA MÜJDESİ

Scout ekibindeki yeni yapılanmadan bahseden Galatasaray'ın en tepedeki ismi, "Sayın Erden Timur, önümüzdeki hafta, son derece doyurucu bir şekilde scout ekibimizin yeni yapılanmasını çok detaylı bir şekilde anlatacak" ifadelerini kullandı. 

"40 sene sonra artık Galatasaray'ın gerek altyapısının; gerekse A takımının yeni tesislere taşınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Dursun Özbek şöyle konuştu, "GS Leo Residence'ın %70'i lansman günü satılmıştı. %30'unu da önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağız. 

Mecidiyeköy projesi bizim motor projemiz. Galatasaray'ın önümüzdeki 30 yıllık geleceğini hazırlamak için gereken finansman desteği verecek en önemli proje. "Florya projesi de aslanlar gibi yürüyor. Sadece prosedür çalışmaları çerçevesinde önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde Florya'nın tapusunu alacağız. Her şey hazır."

"GALATASARAY BAŞKANLIĞI AĞLAMA YERİ DEĞİL"

"Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar güçlü hissetmedim" diyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bu desteğin büyüklüğü için tüm Galatasaray camiasına teşekkür ediyorum. Galatasaray başkanlığı ağlama yeri değil, buraya geldiyseniz bunun altından kalkmanız ve kulübü layık olduğu şekilde yönetmeniz lazım. Ne yaparlarsa yapsınlar doğruları söyleyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2023, 11:45
YORUM EKLE