"Edward Iordanescu, Galatasaray ile görüşmek için Türkiye'ye gelecek"

Romanya'da Galatasaray'ın Ankaragücü'ne gönderdiği Olimpiu Morutan konusunda endişe yaşanıyor.

"Edward Iordanescu, Galatasaray ile görüşmek için Türkiye'ye gelecek"

Olimpiu Morutan'ın Ankaragücü ile Galatasaray arasındaki sözleşme şartları nedeniyle ilk 11'de oynamasının zora girmesi Romanya Milli Takımı'nda endişe yarattı.

EMRE BELÖZOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu İstanbulspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yaz Galatasaray'dan transfer edilen Olimpiu Morutan'la ilgili, "Morutan'ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. İki kulüp anlaşmadığı sürece Morutan, ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor" dedi. Belözoğlu'nun bu açıklaması Romanya'da da büyük yankı buldu.

EDWARD IORDANESCU, ZOR DURUMDA

Romanya Milli Takımı'nda oynayan ancak kulüplerinde fazla forma şansı bulamayan Horatiu Moldovan (Atletico Madrid), Radu Dragușin (Tottenham), Andrei Ratiu (Rayo Vallecano) ve Ianis Hagi (Alaves) gibi oyunculara Olimpiu Morutan'ın da eklenmesi teknik direktör Edward Iordanescu'yu zor durumda bıraktı.

TÜRKİYE'YE GELMEYİ PLANLIYOR

Rumen spor sitesi Gazeta Sporturilor'un haberine göre; Romanya Milli Takımı'nın hocası Iordanescu, bu sorunu çözmek adına Türkiye'ye gitmeyi planlıyor.

"OYNAMAZSA GALATASARAY ONU SATAMAZ"

Haberde, Iordanescu'nun EURO 2024 öncesi çok sayıda futbolcusunun kulüplerinde oynayamamasından üzgün ve endişeli olduğu vurgulandı ve "Morutan'da durum karmaşık. Ankaragücü artık onu kullanamayacak çünkü bu bedeli ödeyecek parası yok. Oynamazsa Galatasaray onu satamaz ve Romanya Milli Takımı da bundan zarar görür. Herkesin kaybedecek bir şeyinin olduğu bir durum" ifadelerine yer verildi.

Romanya 22 Mart'ta Kuzey İrlanda, 26 Mart'ta ise Kolombiya ile hazırlık maçları oynayacak. Iordanescu'nun bu karşılaşmalar için takımlarında forma giyemeseler bile Romanya dışında forma giyen futbolcuları kadroya çağıracağı belirtildi. Rumen hocanın hem futbolcularına moral vererek motive edeceği hem de onların son durumlarını görmek istediği ifade edildi.

Kaynak: Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024, 23:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
suleymansen
suleymansen - 2 ay Önce

bu Morutan satılmamış mıydı, bu nasıl transfer sözleşmesi öyle. Galiba Mecali ye fazla para gitmesin diye Ankaragücü ne maç limiti konulmuş sağlıklı bir açiklama bekliyoruz

Mustafa Gülenç
Mustafa Gülenç - 2 ay Önce

Merhaba arkadaşlar Romen oyuncu artık Galatasaray da oynayabilir duruma gelmiştir başarılar diliyorum