Levent Tüzemen: "Galatasaray hemen imza attırsın, en güzel sözü Volkan Demirel söylemişti"

UEFA Arupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Play-Off Turu ilk maçında Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etti. 

Levent Tüzemen: "Galatasaray hemen imza attırsın, en güzel sözü Volkan Demirel söylemişti"

Sabah Spor yazarları Ömer Üründül, Ali Gültiken, Gürcan Bilgiç, Levent Tüzemen ve Bülent Tİmurlenk dev maça damgasını vuran Fernando Muslera hakkında yorumlarda bulundu.

ÖMER ÜRÜNDÜL: "VERDİĞ İKATKILAR GERÇEKTEN TARTIŞILMAZ"

"Geriye dönüp baktığımızda Türkiye'ye çok iyi kaleciler geldi. Bu iyi kalecilerin hepsi de başarılı oldu. Ancak ben birinci sıraya Fernando Muslera'yı alıyorum. Galatasaray'a senelerdir verdiği katkılar gerçekten tartışılmaz. Yaşadığı bazı ağır sakatlıklardan çok çalışarak en az sürede kurtulması, zaten ne kadar önemli bir profesyonel olduğunu herkese gösteriyor. Sparta Prag karşısında da kalitesini bir kez daha kanıtladı. Hem çok istikrarlı olması hem de uzun senelerdir Galatasaray'a hizmet etmesi, benim onu bir numaraya koymamdaki en önemli etkenler."

ALİ GÜLTİKEN: "BİRİNCİ SIRADA MUSLERA ÇIKAR"

"İstikrar sürecine ve uzun süre oynama performansına baktığımız zaman Muslera ligin en iyisi diyebiliriz. Çünkü çok uzun süre Galatasaray forması giydi ve bu süreçte de 6 kere şampiyonluk yaşayarak muazzam bir kariyere imza attı. Galatasaray'da birçok oyuncu değişirken Muslera oynama istikrarını devam ettirdi. Bir diğer konu ise Galatasaray camiası içerisinde en güvenilir oyuncu istatistiği yapılsa yine birinci sırada Muslera çıkar. Karakter olarak, liderlik olarak takımda ve camiada büyük bir saygınlık yarattı. Bu durum yalnızca Galatasaraylılar arasında değil, tüm futbol camiasında aynı saygınlık bakidir."

GÜRCAN BİLGİÇ: "ALEX'TEN SONRA BU KEZ 'BİR MUSLERA DEĞİL' CÜMLESİ GİREBİLİR"

"En iyi demesek bile en başarılı ve istikrarlı isim olduğunu söylemeliyiz. Toni Schumacher, Taffarel, Rüştü Reçber gibi önemli markaları da seyrettik. Ama bir yabancı kaleci olarak Fernando Muslera hem aidiyet duygusu hem karşılaşmalarda sonuca yaptığı katkı hem de arkasında biriktirdiği kupalarla bir ihtişamı temsil ediyor. Şüphesiz ligdeki kaleciler veya bundan sonra yeni gelecek olanlarda, herkesin başarı çıtası Muslera'nın performansı olacaktır. Yani 'Bir Alex değil'den sonra yeni değerlendirme sistemine 'Bir Muslera değil' cümlesi girebilir."

LEVENT TÜZEMEN: "EN GÜZEL SÖZÜ VOLKAN DEMİREL SÖYLEMİŞTİ"

"Muslera dışında Türkiye'de bu kadar uzun süre görev yapan, 6 şampiyonluk yaşayan, sayısız kupalar kazanan, Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar çok maç oynayan bir kaleci hatırlamıyorum. 2011'de Copa America'yı kazanarak Galatasaray'a gelen Muslera sadece uzun yıllar görev yapmadı, disiplinliyle, başarılarıyla, zor kırılabilecek bir rekora da imza attı. Hemen sözleşmesi uzatılmalı. Muslera'nın kalitesiyle ilgili en güzel sözü Fenerbahçe'nin efsanelerinden meslektaşı Volkan Demirel şöyle dile getirmişti: "Muslera bu ligde haksız rekabet yaratıyor." Galatasaray, kulübün efsaneleri arasına adını yazdıran Muslera'nın heykelini dikmeli."

BÜLENT TİMURLENK: "LİG TARİHİNDE DAHA İYİSİ YOK"

"Lig tarihinde müthiş kariyerleri sonrasında Türkiye'ye gelen çok büyük yabancı kaleciler izledik. Ama Muslera gibi müthiş bir kariyeri Türkiye'de inşa eden, çok sayıda kupalar kazanan ve bu kadar uzun süre oynayan kaleci görmedik. Muslera'yı başta Galatasaraylılar olmak üzere Türk futbolseverlerin gözünde en iyi yapan bu olmalı. Uruguaylı file bekçisi, sadece kalecilik vasıflarıyla değil hayattaki duruşuyla da ezeli rakiplerinin saygısını kazanmış bir isim. 2011'de Copa America'yı alıp geldiği günden bugüne kadar olan yolculuğuna bakarsak belki dünyada Muslera'dan bu dönemde daha iyi 5-10 kaleci sayanlar çıkabilir. Ama lig tarihinde daha iyisi yok."

Kaynak: Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2024, 21:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa  Çetinkaya
Mustafa Çetinkaya - 2 ay Önce

Gülcan bilgiç futboldan anlamayan bir f.bahçeli en iyi yabancı futbolcu haci