Levent Tüzemen: "Şimdi saklanacak delik arıyor, tozu dumana katardı"

Galatasaray, Dünya Kupası arasına Beşiktaş ve Başakşehir galibiyetleriyle girdi.

Levent Tüzemen: "Şimdi saklanacak delik arıyor, tozu dumana katardı"

Sabah Spor yazarları, Dünya Kupası arasına giren Süper Lig'de geride kalan dönemi detaylarıyla masaya yatırdı.

SORU: Galatasaray'da Okan Buruk rüştünü ispat etti. Tam da böyle bir zamanda gelen ara, Aslan için handikap mı?

LEVENT TÜZEMEN: Okan Buruk için 'Bu kadroyu yönetemez' yorumunu yapanlar şimdi saklanacak delik arıyor. Algı operasyonları Buruk'u yıpratmadı. Yaşanabilecek krizleri dışarı sızdırmadan başarıyla yönetti, İcardi'nin yeniden futbolu düşünmesini sağladı. İcardi gibi Mata ve Mertens'in mütevazi tavırları, hocaya destek olmaları, yerli oyuncularla iyi diyalog kurmaları G.Saray'ın rayına oturmasını sağladı. Rüzgârı alan G.Saray, eğer zorunlu ara olmasaydı ligin kalan haftalarında tozu dumana katardı. Hiçbir G.Saraylı oyuncu, bu formu yakalamışken Dünya Kupası nedeniyle verilen arayı istemez ama Buruk, yakaladığı kadro istikrarı ve oyuncuların birbirleriyle oynama alışkanlığıyla handikap sorununu geride bırakacaktır.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Bütün takımlar için ara çok bilinmeyenli denklemdir. Galatasaray tabii ki maçlar devam etsin isterdi. Ama burada şöyle bir gerçek var; Buruk güzel futbolla hem Beşiktaş derbisini hem de Başakşehir'i yenince zihinsel olarak rahatladı. Bundan sonrası onun için daha olumlu geçer. Bilhassa ligin ikinci yarısında Galatasaray'ın fikstür avantajı var.

İSKENDER GÜNEN: Okan Buruk çok daha önce Başakşehir'i şampiyon yaptığında rüştünü ispat etmişti. Sezon başı kariyerli oyuncuların transferlerinin, yanında birtakım sorunları beraberinde getirmesi doğaldır. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında sorumluluklarının bilincinde olan bir takım sahadaydı. Ara sadece Galatasaray için değil her takım için bazı zorlukları beraberinde getirecektir.

BÜLENT TİMURLENK: Gol kısırlığıyla başladığı sezonda son 3 maçta 11 gol atıp ik i şampiyonluk adayını dize getiren Galatasaray, rüzgârı arkasına almışken bu uzun ara handikap gibi duruyor ama hem Buruk hem de takımı kendini buldu. Serie A'nın son 10 yılında en çok gol atan 10 futbolcudan ikisi İcardi ve Mertens'i kadrosunda bulundurmak, Oliveira gibi bir maestroya, uzun yıllar sonra gerçek bir 6 numara Torreira'ya sahip olmak ve kulübeden Mata'yı getirebilmek transfer başarısıdır. Giresun, Kayseri mağlubiyetleri, Alanya beraberliği ve sezon başındaki sıkıntılı galibiyetlere rağmen liderin sadece 2 puan gerisindeler. Bundan daha iyisi Şam'da kayısı.

GÜRCAN BİLGİÇ: Kaliteli bir kadro oluşturdular ama bunu sahaya yansıtamadılar. Problem, Kerem ile Yunus'un beklenenden uzak kalmasıydı. Uyum dönemi yaşadılar ve sonra Karagümrük maçıyla da coşkuyu ekleyerek, iki virajı (Beşiktaş ve Başakşehir) döndüler. Buruk, ön taraftaki kişiselliği, pas ortaklığına getirmeyi başardı. Oyuncuların, egolarını takıma yöneltmesini sağladı. Kırılma noktası, bu değişen psikoloji.

ALİ GÜLTİKEN: Aslında bir nefes olur düşüncesindeyim. Çünkü G.Saray, kervanı yolda düzdü diyebiliriz. Mertens, Mata, İcardi gibi oyuncular hazır değillerdi. Son haftalarda ancak verimli hale gelebildiler. Keza Kerem için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Bu nefeslenme, kadronun istenilen fiziki ve birlikte oynama sürecini de tamamlamasına yol açacaktır. Ayrıca soru işaretlerini geride bırakmış bir şekilde yeni bir başlangıç yapacaktır.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, 11:24
YORUM EKLE