Levent Tüzemen: "Uyarıyorum, Galatasaray'da 3'ü de yan gelip yatacaksa çürük elma olmasın"

Galatasaray'ın Avrupa macerası tatsız bir yenilgiyle sona erdi.

Levent Tüzemen: "Uyarıyorum, Galatasaray'da 3'ü de yan gelip yatacaksa çürük elma olmasın"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, Galatasaray'ın Sparta Prag'a elenmesini yorumladı.

"BU ELENME OKAN BURUK'A YAZAR"

Sparta Prag gibi atletik bir takıma karşı eksik oynamak kolay değildi. Bardağın dolu tarafından bakarsak bu kadar yoğun maç trafiğinde G.Saray'ın Prag'da Avrupa'ya veda etmesi üzücü de olsa makul karşılanabilir. Bardağın boş tarafına bakınca ve iki maçı da tartıya koyunca bu elenme Okan Buruk'a yazar. 

"BU SEZON BU KADAR HATA YAPILDIĞI BİR MAÇ GÖRMEDİM"

İlk maçta Prag takımı fazlasıyla geniş alan bulmuştu. Okan Hoca, "Rakibimizi tanıdık. Dersimize çalıştık" dedi ama Galatasaray aynı hataları yine yaptı. Temmuz'da başlayan tüm Avrupa maçları dahil G.Saray'ın Prag'daki kadar top kaybı, pozisyon hataları, yanlış paslar kullandığını bir maç görmedim. 

"KIRMIZI KART CİDDİYETSİZLİKTİ"

İyi mücadele eden ve ayakta kalan Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez de dahil her G.Saraylı oyuncu inanılmaz top kayıpları yaptı. Kaan Ayhan'ın yaptığı kırmızı kartlık faul tamamen ciddiyetsizlikti. 

"KEREM'İN ÖLÜSÜ BİLE ZAHA'DAN İYİ"

Okan Hoca oyuna doğru müdahale edemedi. Mücadeleci Kerem ile oyun aklı Mertens'i çıkarıp Zaha ile Oliveira'yı oyuna almak bir anda G.Saray'ın dengesini bozdu. Oliveira tam hazır değil. Eğer Kerem Aktürkoğlu çıkıp, Zaha girecekse girmesin. Kerem'in ölüsü bile Zaha'dan daha fazla koşar ve mücadele eder. Prag'ın attığı dördüncü gol tamamen Zaha'nın hediyesiydi. Bu yanlış iki değişiklikten sonra 10 kişi kalan G.Saray peş peşe yaptığı pozisyon hataları ve top kayıpları sonrası tam 3 gol yedi. 

"YAN GELİP YATACAKLARSA..."

Uyarıyorum; Zaha, Ziyech ve Ndombele yan gelip yatacaklarsa çürük elmalar konumuna gelmesin. Köhn'ün Avrupa'ya yazılamaması, Aureier'in sakat gelmesi transfer hatasıdır. Köhn olsaydı çok şey fark ederdi. Okan Hoca ligde ve kupada yoluna mücadele edecek oyuncularla devam etmeli, kendisini dev aynasında görenlere de fazla yüz vermemeli.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2024, 14:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necat zengin
Necat zengin - 2 ay Önce

Zaha hakim zicheç ondembele tete bunların hiçbir faydası yok takıma bunlar kesinliklen kadroya alınmamalı oynamasınlar gerekirse gönderilmeli yazık verilen paralara hangi akıl bunları aldırdı