Mehmet Demirkol: "Arabistan'dan adam getiriyorlar, maç da işte bu, Türkiye'de adam mı kalmadı?"

Galatasaray, skandalların yaşandığı derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı.

Mehmet Demirkol: "Arabistan'dan adam getiriyorlar, maç da işte bu, Türkiye'de adam mı kalmadı?"

Socrates Dergi yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:

"BU BİR TERCİHTİ"

"İsmail Kartal demiş ki 'Bende Fred yok. Stoperlerime güvenemiyorum. Kayserispor maçında İsmail Yüksek ve Serdar Aziz acaip bir hata yaptılar. Galatasaray da topu bırakan rakiplere karşı zorlanıyor. Ben de topu onlara bırakayım.' demiş. Buradaki soru işareti kaptığın toplara kiminle koşacaksın? Bir tek Szymanski biraz. Bu bir tercihti. İkinci yarıda İsmail'i oyuna alarak bunu değiştirdi."

"OYUNCULAR, HAKEME AYAK UYDURDU"

"Galatasaray esasında oynamak istedi. Barış Alper Yılmaz'ı öne attılar. Kerem Aktürkoğlu'nun bile zaman zaman önündeydi. İyi de bir top oynadı. Galatasaray, kendi oyununu oynamak istedi ama hem Fenerbahçe'nin topu bırakışı hem de hakemin oyunu çok durdurması müsaade etmedi. Oyuncular hakemin bu tavrını görünce de ona ayak uydurdu."

"ADAMLAR MAÇI GÖSTERMİYOR YA!"

"Fred'in kırmızı kart gördüğü pozsiyonda onun dönüp hakeme bir şey söylediği görüntüyü biz Trio'da gördük. Göstermiyorlar ki pozisyonu. Adamlar maçı göstermiyor ya! Burada da Icardi - Djiku pozisyonunu iki açıdan gösterdiler, daha da göremedik. Vurdu mu, vurmadı mı? Bizim gördüğümüz açıdan vuruyor gibi gözüküyor. Vuruyorsa da penaltı ve kırmızı kart olmalı. Adamlar maçı göstermiyor. Arabistan'dan yönetmen getiriyorlar, çektiği maç da bu işte. Türkiye'de bu maçı çekecek yönetmen mi kalmadı?"

"FENERBAHÇE'DE ÖNE ÇIKAN PERFORMANS YOKTU"

"Cengiz Ünder, veteran bir oyuncu gibi oynuyor. Fizik olarak çok yetersiz. Biz Cengiz'i nasıl biliriz? Yüksek süretlidir, iki tarafa da koşu atar ama ortada yok. Fred, herkesle bağlantıyı kuruyor. Olmayışı herkesi de etkiliyor. Fenerbahçe'de öne çıkan bireysel bir performans söyleyemeyiz."

"KEREM DEMİRBAY'I ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUM"

"Galatasaray'ın orta saha üçlüsünün Fenerbahçe'ye üstünlük sağladığını söyleyebiliriz. Ben Kerem Demirbay'ı öne çıkarmak istiyorum. Bu tip oyuncular böyle maçlarda vitesi yükseltebiliyorlar. Kerem daha hareketli olan isimdi, Torreira daha defansif ve sabit bir konumdaydı. Savunmaya da öyle bir destek gerekiyordu."

"SÜREKLİ İLERİ VURDULAR"

"Fenerbahçe'nin isabetli pas sayısının bu kadar düşük olması bir tercih. 'Biz pas yapalım' demediler ki. Sürekli ileri vurdular. Bu yapamama değil, tercih. İsmail girince oyun değişti. Szymanski'yi daha iyi yaptı. İsmail Kartal, bence maç başında İsmail'i 2. yarıda oyuna alacağını bile planlamış olabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 14:23
YORUM EKLE