Ömer Üründül: "Galatasaray'da artık onu düşünmüyor ama oyuna alıyor ve 15 saniye sonra..."

Galatasaray, Gazinatep FK'yı son dakikalarda bulduğu golle mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

Ömer Üründül: "Galatasaray'da artık onu düşünmüyor ama oyuna alıyor ve 15 saniye sonra..."

Sabah Gazetesi spor yazarı Ömer Üründül, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Üründül'ün açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, RAKİBİNİ HAPSETTİ"

Galatasaray dün gece galibiyet golünü 89. dakikada attı. Maçı seyretmeyenler Galatasaray'ın kötü bir futbol sergilediğini düşünebilirler ama tam tersiydi. Bana göre bu sezonun en tempolu, en etkili, en pozisyon zenginliğine sahip olduğu bir lig maçını oynadılar. İlk dakikadan itibaren rakibi kendi sahasına hapsettiler. Ama futbol her zaman söylediğim gibi ilginç bir oyun. Gaziantep kazandığı bir duran topun devamında stoperinin ortaladığı topta diğer stoperiyle skor avantajı yakaladı. Sonra Galatasaray devre sonuna kadar bastırdı. 

"DİNLENME ŞANSI BİLE BULAMADILAR"

İkinci devre Okan Buruk'un, Zaha'yı sahaya sürmesinden sonra adeta 5 forvete dönüldü, orta sahada bir tek Torreira kaldı. Ama öyle bir yoğun baskı kuruldu ki rakip ne bir kontratağa çıkabiliyor ne de 3-4 pasla dinlenme şansı bulabiliyordu. Bütün dönen toplar Galatasaray'daydı. Ardından beraberlik golü geldi. 

"TORREIRA, ADETA HER YERE BASTI"

Maçın son dakikasında da Barış Alper, 1988 Avrupa Şampiyonası finalinde Marco van Basten'in attığı mükemmel gol benzeri gol ile takımı önemli bir galibiyete taşıdı. Torreira müthiş oynadı, adeta her yere bastı. Galatasaray'ın 5 topunun direkten döndüğünü de unutmayalım. Bu kadar yoğun baskıda Icardi'den gol sesi çıkmamasının tek nedeni fiziki yetersizliğiydi. 

"ARTIK DÜŞÜNMEDİĞİ HALİL'İ OYUNA ALIYOR VE 15 SANİYE SONRA..."

Dünkü maç için söylemiyorum ama Okan Buruk da çok şanslı bir teknik adam. Artık düşünmediği Halil Dervişoğlu oyuna alıyor, 15 saniye sonra beraberliğin asistini yapıyor. Son dakika golüyle de ümitlerin tükendiği anda Barış Alper sahneye çıkıyor. İçerideki son 3 maçta hep tek farklı galibiyetin golleri son anda geldi. Gaziantep iyi savunma yaptı. Ama onun dışında diğer yapılması gereken şeyler yapılamadı.

Kaynak: Ömer Üründül / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2024, 00:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilal
Bilal - 3 ay Önce

Okan buruk un takımının 5 topu direkten dönünce şansız olmuyorda Halil asist yapıncamı şanslı oluyor

Rüstem Erol
Rüstem Erol - 3 ay Önce

Ben, trabzonspor maçı hariç her hafta dokuz doğuruyorum ve 71 yaşındayım kalp krizi geçirip gideceğim Okan'ın yüzünden. Böyle futbol oynattığı için. Galatasaray forması Okan'a büyük geldi. Bu işi beceremiyor. İsmail bile fenere daha iyi top oynatıyor.

Adnan Topuz
Adnan Topuz - 3 ay Önce

Sadece şanslı olan Okan Hoca değil, GS şanslı. GSnin bütün oyunu yarı sahada oynanıyor. Bu, kadro eşitsizliğinin bir sonucu ve yorumu ona göre yaomak gerek.