Serkan Akcan: "Galatasaray'a imza attığı günden beri aradığına çok yaklaştı"

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 6-2 mağlup ederken Süper Lig'de liderliğini sürdürdü.

Serkan Akcan: "Galatasaray'a imza attığı günden beri aradığına çok yaklaştı"

Futbol yorumcusu Serkan Akcan, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"KEREM DEMİRBAY, PRİME DÖNEMLERİNE TAŞ ÇIKARTTI"

Kerem Demirbay öylesine müthiş bir ilk yarı oynadı ki, adeta Bundesliga’daki prime dönemlerine taş çıkarttı. Sezon başında lige adapte olma sorunu yaşayan Kerem Demirbay’ın aylar ilerledikçe Ali Sami Yen’e nasıl kök saldığını Galatasaray’ı nasıl sahiplendiğine şahit oluyoruz. Galatasaray taraftarının ‘dayı’sı dün gece adeta alev aldı, ceza sahası dışından iki nefis gol attı, Icardi’nin ikram ettiği penaltıyla üçlemeyi tamamladı, maçın yıldızı oldu. 

"OKAN BURUK, GALATASARAY'A İMZA ATTIĞI GÜNDEN BERİ..."

Kerem Demirbay uçarken Torreira’nın orta sahada boş durduğunu söylemek haksızlık olur. Uruguaylı orta saha iki sezondur her maçta aradığı Galatasaray kariyerindeki ilk golünü dün Rizespor’a karşı buldu. Torreira ile Kerem’in bu kadar iyi oynadığı ilk yarıda Galatasaray’ın 4 gole ulaşması garip değil doğrusu. Bu ikilinin son haftalarda kusursuza yaklaşan uyumlarına bakarak Okan Buruk’un Galatasaray’a imza attığı günden beri aradığı ve kemikleştirmek istediği orta saha kurgusuna çok yaklaştığını söyleyelim.

"MERTENS, KARİYERİNİN VERİMLİ DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ GEÇİRİYOR"

Sanırım Galatasaray’ın ligdeki bu konforlu oyununu sağlayanın Mertens’li ‘4-2-3- 1’ olduğunu söylemeye gerek yok. Okan Buruk sezon başında Zaha’yı sola koyabilmek için Kerem Aktürkoğlu’nu forvet arkasına çekip yeni bir kurgu denemiş olsa da aradığı konforu yine Mertens’te buldu. Futbolu bırakmaya hazırlanırken bir anda Galatasaray’da oyunun temel taşına dönen 37 yaşındaki Mertens kariyerinin verimli dönemlerinden birini geçiriyor. 

Galatasaray yıpratıcı bir fikstürden çıkarken 2 kupadan birden elenmişti. Şimdi geçen sezonki düzenlerine dönmenin konforunu yaşıyorlar. Haftada sadece 1 maç oynayarak ilerleyecek olmak Icardi ve arkadaşları için fazladan taktik idman, dinlenme ve toparlanma anlamına gelecek.

Kaynak: Serkan Akcan / Fanatik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2024, 18:25
YORUM EKLE