Serkan Akcan: "Madeni buldular ama sonra Okan Buruk gözünü kararttı"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag karşısında galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Serkan Akcan: "Madeni buldular ama sonra Okan Buruk gözünü kararttı"

Fanatik Gazetesi yazarı Serkan Akcan, Galatasaray'ın performansını değerlendirdi.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

Heyecan dolu, aksiyonu bol, hikayesi sağlam, zaafların hortladığı, hakemin parladığı nefis bir geri dönüş filmi. Maçın Bulgar hakemi Kabakov, Kopenhaglılar’ın zaman geçirme çabalarını erken kartlarla kesti, pozisyonları genel olarak doğru yorumladı, avantajları akıttı, maçı daha zevkli hale getirdi. 

"MUSLERA, ISRARLA NELSSON'IU TERCİH ETTİ"

Galatasaray yıldızları alarak yeni bir kadro kursa da geçmişten gelen zaaflarını yenemediği için iyi oynadığını zannettiği anlarda 2-0 geri düştü. Muslera birden çok opsiyona sahipken oyuna ısrarla Nelsson’un tarafından başlamayı tercih ederek Kopenhag’ın baskı planına katkı yaptı. 

"BU ISRARLARIN EKMEĞİNİ DYEDİLER"

Galatasaray savunmasını Nelsson tarafından baskılayan her takım karşılık buluyor. Uzun mesafeli paslarda zorlandığı için yine Muslera’ya dönme ihtimali yüksek oluyor. Nitekim Kopenhaglılar sıklıkla bu senaryoya oynadılar ve sonunda bu ısrarlarının ekmeğini yediler. Muslera’nın hatalı pası, döndü dolaştı ağları buldu maalesef. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde kendi sahasında Muslera’nın ellerinden çok ayaklarına ihtiyacı var.

"MADENİ BULDULAR"

Nelsson’un boşalttığı alanlar Galatasaray’ın bir başka zaafıydı Kopenhag karşısında. Nelsson’un oyun kurmasına ve çıkışlarına oynayan Kopenhaglılar madeni Galatasaray’ın sağ iç koridorunda buldular, Goncalves’e de golü bu sayede hazırladılar. Okan Buruk, Nelsson’u Davinson ile değiştirerek çözüm üretebilir, lakin Muslera konusunda eli ne kadar güçlü onu kestirmek güç. 

"OKAN BURUK GÖZÜNÜ KARARTTI"

Okan Buruk, 76’da Ndombele’yi sokup Nelsson’u çıkararak 10 kişi kalmış Kopenhag’a karşı gözünü kararttı. Son bölümde Tete ile Zaha rüzgarı terse çevirmeyi başardılar. Boey’in ‘isyan’ golüne Tete eşlik edince büyük bir faciadan dönüldü.

Kaynak: Serkan Akcan / Fanatik

APP STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

PLAY STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 09:51
YORUM EKLE