Sinan Yılmaz: "Tribünden gördüm, daha uyanık olmalılar, Galatasaray 1 dakika bile..."

Galatasaray, deplasmanda Başakşehir'i 2-1 mağlup ederken sarı kırmızılıların yediği gol gündem oldu.

Sinan Yılmaz: "Tribünden gördüm, daha uyanık olmalılar, Galatasaray 1 dakika bile..."

Futbol yorumcusu Sinan Yılmaz, sosyal medya hesabından Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"SANCHEZ, ÇOK İYİ BİR İLK MAÇ ÇIKARDI"

"Davinson Sanchez çok iyi bir ilk maç çıkardı. Hem hava hakimiyeti, hem önde baskısı, hem de oyun kurumundaki cesur tercihleriyle Nelsson'un bu sezonki performansının çok önündeydi. Okan Buruk da basın toplantısında Sanchez'in bu oyun kurma farkına dikkat çekti. Hat kıran, dikine merkezden Ziyech'i bulabilen +1 stoper oyun kurulumunda Galatasaray'ı geliştirdi. Kaan da bu konuda iyi. Sanchez sadece son 30 dakika yoruldu gibi gördüm. 60'tan sonra sırtı dönük oyunculara 3 faul yaptı, organize gelemeyen Başakeşhir, için duran top imkanı doğdu. Bir de akan oyunda bir ortayı yaya doğru kötü uzaklaştırdı ama Pelkas da kötü vurdu. Hepsi 60 sonrasıydı. Bunlar dışında harika bir ilk maç performansıydı. (Normalde stoperler pek yorulmaz ama Davinson uzun süredir devamlı oynamadığı için ve atletizm üzerine çok atlayarak, çok ikili mücadeleye girerek oynayan bir stoper olduğu için son 30 dakika biraz yoruldu bence)"

"ABDÜLKERİM, SOL BEKİ ÇOK İYİ OYNADI"

"Kazımcan çıktığında Okan Buruk'un iki alternatifi vardı. Ya Angelino'yu alacak ve bir yabancı daha çıkarıp yerli alacaktı. Ya da Abdülkerim'i sol beke çekip Kaan'ı alacaktı. 2. seçenek daha sağlıklı bir tercih oldu. Yine de Kaan - Davinson ilk defa yan yana oynayan 2-3 idman dışında yeni tanışan bir ikili ve böyle bir ikili ile deplasman oynamak riskliydi ama Başakşehir de bunu değerlendirebilecek hücum gücüne ve organizasyonuna sahip değildi. Abdülkerim Bardakcı de sol beki çok iyi oynadı zaten Konya'dan beri takip edenler bunu bekliyordu, takip etmeyenler de Milli Takımı çalıştırıyordu."

"TETE, EN İYİ MAÇINI OYNADI"

"Tete en iyi maçını, Barış Alper de uzun zamandır en kötü maçını oynadı. Ben geldiğinden beri Barış'ın solda değil, sağda düz ayağı ile oynaması gerektiğini düşünüyorum. Ters ayakla kanat oynamak çok daha fazla yetenek gerektiriyor. Tete'nin de en beğendiğim yönü takım oyununa yatkın performansını devam ettirmesi oldu. Bu sayede etkisiz olduğu maçlarda bile zararlı olmuyor. Etkisiz oyun başka, zararlı oyun başka. Tete bekinin koşularını ödüllendiren, takım arkadaşları ile pas alışverişine girmeyi seven, bencillikten uzak bir genç. En iyi tarafı çok yetenekli olmasına rağmen topu ayağında fazla tutmamayı bilmesi."

"EN BÜYÜK HATA MUSLERA'NIN"

"Yenen gol çok amatörceydi. En büyük hata Muslera'da tabi. Merkezde olmayan, taça-korner direğine yakın gelişen arkaya sarkmalara kaleciler bu kadar çıkma hevesinde olmamalı. Kaleye çapraz olunca stoperler bunlara yetişiyor genelde (merkezden koştuğu için kapatıyor açıyı) Bu toplarda kaleyi boşaltmamak lazım. Libero kaleci olmak arkaya atılan her topa çıkmak demek değil, çıkılmayacak topa çıkmamak gerek ama Muslera Kopenhag maçında kaldı muhtemelen. Genelde bunu yaşıyor, hatalı golden sonra ertesi 1-2 maçta da hataya yatkın oluyor."

"TRİBÜNDEN BUNU GÖRMÜŞTÜM"

"Bu golde tek hata Muslera'nın değil. Ziyech oyundan çıktı ve Zaha oyuna giremedi. Galatasaray golü 10 kişiyken yedi. Basın toplantısında sebebini sordum Okan Hocaya. Parmağında yüzük varmış Zaha'nın, hakem bantlamasını istemiş. Personeller çantalarda bir şeyler arıyordu o sırada bulamadılar hemen ve maç başladı. Tribünden bunu görmüştüm. Demek bant arıyorlarmış. Sadece Zaha'nın umarsızlığı değil bu bandajdır, tekmeliktir hep bir sorun oluyor, personelin de bu konuda daha uyanık olması lazım. Yine de oyuncular da şuna dikkat etmeli... Anlıyorum isimleri çok büyük, belki biraz küçümsüyorlar Süper Lig'i ama yüzük yüzünden Galatasaray, 1 dakika bile olsa 10 kişi oynanamalı. Bu sınır bilinmeli, kim olursa olsun."

"KEREM, GALATASARAY'A GELDİĞİNDNE BERİ HÜCUM AKLI ZENGİNLEŞTİ AMA..."

"Goldeki 3. hata da Kerem'indi. Ziyech çıkınca hemen oyun yerine forvet arkasına kaydı ama daha Zaha girmemişti. Başakşehir de sağdan çıkmaya hazırlanıyor. Orada Abdülkerim tek kaldı. Kerem, Galatasaray'a geldiğinden beri hücum aklı çok zenginleşti ama savunmayı o kadar konsantre yapmıyor demiştim Samsun maçından sonra. Bu pozisyon da biraz benzer. Hücumdaki boşlukları sezip değerlendirme motivasyonu ile savunmada verilen boşlukları sezip kapatma motivasyonu yakın değil. Hücumda boşluk gördü mü penaltı aldığı pozisyon gibi kanattan kanada uçarak gelir ama savunmada öyle değil, gücü kalırsa - enerjisi kalırsa geliyor... Çok gelişen bir oyuncu, bu konuda da gelişmesi gerek." ifadelerini kullandı.  

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2023, 20:38
YORUM EKLE