Tümer Metin: "Galatasaray 10 kişi oynuyor; Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye gelirken söylemişti"

Galatasaray, Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı.

Tümer Metin: "Galatasaray 10 kişi oynuyor; Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye gelirken söylemişti"

Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Terabzonspor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Metin'in açıklamaları şu şekilde:

"EN İYİ ZAMANLARINDA GELMİYORLAR"

"Ülke futbolunun bir gerçeği tempoyu ararken kaliteyi arıyoruz, kaliteyi bulunca tempoyu mumla arıyoruz. Bunun nedeni bence, Mertens gibi Gomis gibi veya Van Aanholt gibi oyuncular senin ligini tempo yapacak zamanlarında tercih etmiyorlar. Geliyorlar, kalitelerini biliyorsun ama temposuz bir maç izliyorsun"

"SEFEROVIC'LE 10 KİŞİ OYNUYORSUN"

"İki takım adına yüzde 100 pozisyonlar var. Kerem'in önüne düşen top maçın en önemli gol pozisyonuydu bence. Son dakika Galatasaray gole biraz daha yakın oldu. Bence Seferovic'le 10 kişi oynuyor Galatasaray. Ben hiç hazzetmem vaad eden oyuncudan. Seferovic'ten yüzde 100 emin olamıyorsun. Bir istasyon yapar mı, yapmaz mı pek emin değilim"

"EN BÜYÜK SORUN YUNUS VE KEREM"

"Galatasaray adına en büyük sorun iki kenar. Yunus ve Kerem geçen sezonun çok gerisindeler. Geçen sene zayi olmuş bir kadroda müthiş oynayan bir Kerem gördük. Hep Tuncay Şanlı örneğini veririm. Sezondan koptuğu dakikada Fenerbahçe'de canını dişine takan Tuncay Şanlı yıldız oldu gitti mesela."

"FİZİK OLARAK DA İYİ DEĞİLLER"

"Biraz kalite arttığında, geçen sezonki plan değişince Kerem sıradanlaştı. Adana Demirspor duruyordu geçen sezon, çok da geri koşmadan Yunus iş yapıyordu. Şimdi bekleri kovalayınca öndeki meziyetlerini yapamamış oluyor. İkisini fizik olarak da iyi görmüyorum"

"TREZEGUET MAÇ KAZANDIRIR MI?"

"Trabzonspor adına söylenecek çok şey var. En basitinden maçı bitiren kadro şampiyonluğa oynayamaz, dışarıdaki 6 oyuncuya ihtiyaç var. Trezeguet sezonun transferi olarak geldi, çok güven aralığı yüksek bir oyuncu olarak gelmiyor bana. Nwakaeme'nin yerine geldi. Trezeguet maç kazandırır mı? Nwakaeme 4-5 maç kesin kazandırıyordu bir sezonda"

"BARTRA VE GBAMIN'İ BEĞENDİM"

"Bartra baya iyi. Ayağı iyi, pozisyon alışı iyi. Gbamin'i de beğendiğimi söyleyeyim. Fiziki kalitesiyle ayaklarıyla fena bir oyuncu gibi durmuyor. Trabzonspor'un şampiyon kadrosu çok büyük erozyona uğramış durumda. Giden sadece Nwakaeme gibi duruyor ama eksikliği çok hissedildi"

"OKAN HOCANIN TARTIŞILMASINI ANLAMIYORUM"

"Okan hocanın niye kredisi yok, neden tartışılıyor onu anlamıyorum. Bu tartışmanın çok yersiz ve gereksiz olduğu kanaatindeyim. Böyle bir tartışmaya ben şahitlik etmedim ama bu çok kahvehane kültürü gibi geliyor bana bu tartışma, 4 hafta ve istediğimiz oyun yok diye"

"ŞU ANDA BUNU BEKLEMEK İÇİN ERKEN"

"Şampiyon olan takımların tehlikelerinden biri budur. Ligin başladığı tarihte bunun gibi eksikler olunca böyle hissedilir. 4-5 hafta bu eleştiriler olur, şampiyon takımın geçen sezonki performansı beklenir ama şuanda bunu beklemek erken. Takımların şampiyonluktan sonra kendilerinde kredi görme durumları olur."

"ROBERTO CARLOS '20 ATARIM' DEMİŞTİ"

"Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye transfer oldu, 20 gol atarım demişti. Çünkü algı öyle ne yazık ki. Bizim ligin kalitesini tartışırım, zorluğunu tartışmam."

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 13:14
YORUM EKLE