Tunç Kayacı: "Mükemmel oynadı, 'Ben Galatasaray'dayım' mesajını verdi"

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Tunç Kayacı: "Mükemmel oynadı, 'Ben Galatasaray'dayım' mesajını verdi"

Fanatik Gazetei yazarı Tunç Kayacı, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Kayacı'nın açıklamaları şu şekilde:

"DERS ALMIŞ OLDUĞU BELLİYDİ"

Sezonun ilk maçındaki 7-0'lık galibiyet asla bu maç için referans olamazdı. Nitekim ilk yarıda oyun disiplini baskı ve taktik sadakat açısından Galatasaray’ın, Karagümrük ve Beşiktaş maçlarından ders almış olduğu belliydi. Çünkü Emre Belözoğlu’nun orta alanda oyun kurgusunu bozup baskıyla pozisyon arayan Başakşehir’i karşısında ev sahibi ekip oyun planından ödün vermedi. Belki tek gol ilk yarının uzatmalarında geldi ama çok daha önce de çok önemli pozisyonlar yakalayan Galatasaray öne geçme şansını bu kadar beklemeyebilirdi. Bu skor ikinci yarıya daha rahat başlamak demekti.

"İKİNCİ YARI MÜTHİŞTİ"

Müthiş bir ikinci yarı izledik zaman zaman tribündekiler için gerilimli oldu. Çünkü Galatasaray ikinci golü atıp skoru perçinleme çabaları karşısında ustalardan oluşan bir ekip vardı. Hata yaparsan cezayı kesebilecek Başakşehir karşısında oyunun hem savunmasını hem de hücumunu iyi yapmak zorundasınız.

"'BEN GALATASARAY'DAYIM' MESAJINI VERDİ"

Taraftarı önünde puan kaybına tahammülü olmayan Sarı- Kırmızılılar gerçekten çok koştu ve iyi mücadele etti oyundan kopmadı. Bana göre gecenin yıldızı Kazımcan Karataş diyebilirim. Genç oyuncu sol bekte görevini mükemmel bir oyunla süsledi ve 'Ben buradayım' mesajını verdi.

"SEZONUN EN İYİ MAÇLARINDAN BİRİYDİ"

Maçın özeti lider belki bir penaltı golüyle kazandı izlemeyenlerin kafasında bazı sorular olabilir. Bana göre skordan bağımsız görüşüm sezonun en iyi maçlarından birini ortaya koydu Okan Buruk’un öğrencileri. Açıkçası şampiyonluğa giderken hem oyun hem de skor olarak sınıfı geçen bir Galatasaray izledik. 

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 12:57
YORUM EKLE