Ümit Karan: "Enteresan buldum, kendimi layık görüyorum"

Galatarasay'ın ve Milli Takım'ın efsane isimlerinden olan Ümit Karan, SABAH Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Ümit Karan: "Enteresan buldum, kendimi layık görüyorum"

Şu anda 2. Lig ekibi 24Erzincanspor'u çalıştıran Ümit Karan, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili konuştu.

Galatasaray son gün arka arkaya 5 transfer açıkladı, nasıl değerlendirirsiniz?

"Geçen sene neredeyse hiç oyuncu almayıp bu sene bu kadar yıldız alınmasını enteresan buldum. Ama kaliteli isimler, Galatasaray şu an kadro anlamında ligin en iyi takımı durumunda. Icardi ne verir onu tam bilemedim, son 15 dakikada oyuna girdi, biraz izlemek lazım."

"GOMİS YETERSİZ"

Galatasaray'da hücum hattında adeta forma savaşı var, kim kazanır?

"Gomis'i seven çok ama ben fiziksel anlamda yetersiz buluyorum; 45-50-60 dakika çıkartır ama onun dışında zor. Okan hoca daha önceki maçlarda da Seferovic'le başlayıp sonra Gomis'le devam etti. Seferovic'in de iyi santrfor olduğunu düşünüyorum."

Okan Buruk'a bazı eleştiriler oluyor, 'Elinde çok iyi kadro var. Başarılı olması lazım' şeklinde. Sizin görüşünüz ne bu konu hakkında?

"Galatasaray az farkla da olsa maçlarını kazanıyor. Fenerbahçe şu an kolay rakiplerle oynadı ama Okan hocanın fikstürü gerçekten zordu. Hep ligin en iyileriyle oynadı. Bana göre Konya şu an ligin en iyi ikinci, üçüncü takımı Başakşehir'le beraber."

"BİR YILDA SÜPER LİG'E HOCA OLUNMAZ!"

Teknik direktör olarak hedefleriniz nelerdir?

"İlk yurt dışında başladım bu işe. Shkupi ile Avrupa kupalarına gittim 2 sene üst üste, UEFA kupalarına katıldım. Yurt dışında yapınca burada bir değer göremedik. Hedefimiz herkesin olduğu gibi A Milli Takım ve Galatasaray."

Galatasaray'da hayal ediyor musunuz kendinizi?

"Tabii ki ben kendimi oraya layık görüyorum. 10 senedir çalışıyorum ve tecrübelendim. Alt liglerden çıkıp gelmiş olacağım, Süper Lig'e bir anda girmiş olmayacağım ki! Şimdi bakıyorsun bazı futbolcular futbolu bıraktığı anda Süper Lig'de hoca oluyor. Ama çalışman, tecrübe kazanman lazım. Oyuncuyla iletişim çok farklı bir şey."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2022, 11:01
YORUM EKLE