Yakup Çınar: "Galatasaray iki transferi daha bitirdi, Türkiye'ye gelip imza atacaklar"

Galatasaray'da transferde artık son girişimler yaşanıyor. 

Yakup Çınar: "Galatasaray iki transferi daha bitirdi, Türkiye'ye gelip imza atacaklar"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur önderliğinde tarihi bir transfer dönemini geride bıraktı. 12 yıldız futbolcuyu kadrosuna katan Sarı-Kırmızılı takımda sürpriz ayrılıklar da yaşandı. Yapılan transferler sonrası yabancı sayısı 15'e çıkan Galatasaray'da bir önemli isimle daha yollar ayrılırken iki gelecek vadeden futbolcunun da kadroya katılması bekleniyor.

GÖKDENİZ GÜRPÜZ TRANSFERİ BİTTİ

Galatasaray transfer dönemini sadece yıldız takviyesiyle değil, gençlere yatırım yaparak da geçiriyor. Sarı-Kırmızılılar, Borussia Dortmund altyapısında yetişen 17 yaşındaki Gökdeniz Gürpüz’ün transferini bitirdi. Genç yetenek hem orta sahada hem de forvet arkasında hücuma yönelik görev yapabiliyor.

Sarı-Kırmızılı kulüp, gurbetçi futbolcuyu geleceğe yatırım olarak düşünüyor. A takımda süre alması zor görünse de Gökdeniz’i o seviyeye ulaştırmak için çeşitli formüller düşünülüyor. İlk plan, genç oyuncuyu önce akademi takımlarına dahil edip, ardından süre alabileceği bir başka kulübe kiralamak.

EYÜP AYDIN BİTİYOR

Avrupa çapındaki gençlik yatırımı bununla da sınırlı değil. Galatasaray, Bayern Münih altyapısında yetişen 19 yaşındaki Eyüp Aydın’ın transferini de bitiriyor. Genç ön liberonun birkaç gün içinde Türkiye’ye gelip resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Eyüp de tıpkı Gökdeniz gibi bu sezon olmasa da gelecek yıllarda A takım için düşünülüyor. Plan, yüksek potansiyeli olan bu iki oyuncuyu Türk futboluna kazandırıp hem sahada yararlanmak hem de ileride yapılacak satışlarla kulübe gelir getirebilmek.

LEO DUBOIS'LE YOLLAR AYRILIYOR

Yabancı sayısı 15'e yükselen Galatasaray'da bir ayrılık daha kapıda. Sacha Boey'a formasını kaptıran Leo Dubois gözden çıkarıldı. Süper Lig'den bazı kulüpler ve Katar'tan teklifler var. Fransız oyuncunun menajeri geçen hafta İstanbul'a gelmişti. Fransız oyuncu ve menajeri Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur'la bir görüşme gerçekleştirecek. Dubois, takımla çalışmalara devam etse de ayrılığın bugün ya da yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Pendikspor, Eyüpspor, Başakşehir ve bazı Süper Lig kulüpleri tecrübeli sağ beki kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de Galatasaray'la görüşmelerini sürdürüyor. Katar'dan bazı kulüplerin de Dubois'le ilgilendiği gelen haberler arasında...

2.5 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDENMİŞTİ

Leo Dubois geçen sezon başında Lyon'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti. Fransa'da Nantes alt yapısında futbola başlayan 28 yaşındaki futbolcu 2018 yılında Lyon'a transfer olmuştu. Dubois bir dönem performansıyla Fransa Milli Takımı'na kadar yükselmişti. Fransız sağ bek 13 kez Fransa A Milli Takım forması giydi.

Kaynak: Yakup Çınar / Fanatik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 14:02
YORUM EKLE