Zeki Uzundurukan: "Galatasaray'dan ancak kramponunu alırlar, gezmeye gider"

Galatasaray'ın Alanyaspor'u güzel bir futbolla 4-0 mağlup etmesi sevinç yarattı.

Zeki Uzundurukan: "Galatasaray'dan ancak kramponunu alırlar, gezmeye gider"

Fotomaç Gazetesi yazarı Zeki Uzundurukan, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uzundurukan'ın açıklamaları şu şekilde:

"MERTENS'İ YOK SAYMAMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK"

Mertens için haftalardır hep şunu söyledik durduk: 'Okan hoca, yaşa bu kadar takılma; Mertens'i adeta yok sayıp, küstürme! Elindeki en yaratıcı oyuncularının başında Mertens geliyor.' Çarşamba günkü Manchester United maçı olmasa, yine Mertens kulübede olurdu. Ama Okan hoca, Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek haklı bir rotasyon yaptı da Mertens gözlerimizin pasını sildi. İlk yarıyı bir gol, bir asistle tamamladı Mertens. İlk yarıda attığı gol, Hagi golüydü. 

"ICARDI'DE DAĞLAR KADAR FARK VAR"

Icardi de yeni saç imajı ve golüyle geri döndü. İğne ile oynayan Icardi ile sağlam Icardi arasındaki dağlar kadar farka da şahitlik ettik. Herkesin umudunu kestiği Ndombele, gerçekten milli maç arasını iyi değerlendirmiş. Dün çok iyi niyetli mücadele etti ve hücuma katkı verdi. Yürekli oynadı! 

"ZAHA HIZLI TREN GİBİ"

Rams Park'ın zemininde harika bir Zaha vardı. Sol kanadı adeta bir hızlı tren gibi kullandı. O kanatta sanki bir ray döşemişti de Zaha hızlı tren misali ileri geri çalıştı durdu.

"TORREIRA, İKİ KİŞİLİK MÜCADELE ETTİ"

Torreira her zamanki gibi atom karınca misali iki kişilik mücadele etti. Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu olmadan da ilk yarıda maçı tek kale oynadı ve 2-0 skor üstünlüğünü yakaladı. Yani Galatasaray, sahada Muslera, Icardi, Torreira, Sanchez, Zaha varsa her türlü sonuca gitmesini biliyor! Ama Galatasaray; Mertens ve Icardi ile jilet gibi giyinmiş yakışıklı bir delikanlıya benziyor! Kaan Ayhan da oynadıkça ritmini buluyor ve Galatasaray'a büyük katkı veriyor. Dün de savaşçı futbolu ile göz doldurdu.

"GALATASARAY TEK KALE OYNADI"

Maçın 55. dakikasında hakem Ali Şansalan, adale problemi yaşadı ve maça devam edemedi. 4. hakem Yiğit Aslan, 57'de görevi devraldı ve maçı tamamladı. ilk yarının yıldızları Icardi ile Mertens 2. yarıda da durmadı. Bu kez Icardi asisti yaptı, Mertens fileleri havalandırdı. Yazının başından beri övdüğümüz Zaha, süper futbolunu jeneriklik bir golle süsledi! Maçın başından sonuna kadar tek kale oynayan Galatasaray, tahrip gücü yüksek futbolu ile Manchester United'ın gözünü korkuttu.

"REAL MADRID, ICARDI'NIN KRAMPONUNU ALIR"

"Icardi için yoklama yapan Real Madrid'e gelince: 'Siz 15 milyon Euro'ya Icardi'nin ancak kramponunu alırsınız! Icardi, Madrid'e oynamaya değil de davet ederseniz gezmeye gelir! Bu böyle biline!' Alanyaspor'un kadro kalitesi çok düşük! Fatih Tekke'nin bu zayıf kadro ile işi zor!

Kaynak: Zeki Uzundurukan / Fotomaç

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023, 10:55
YORUM EKLE