Jean Michael Seri: "Beni istediler ama Galatasaray'dan başka takıma gitmeyeceğimi söyledim"

Galatasaray'ın eski oyuncusu Jean Michael Seri, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Jean Michael Seri: "Beni istediler ama Galatasaray'dan başka takıma gitmeyeceğimi söyledim"

İngiltere Championship takımı Hull City’nin 32 yaşındaki ön liberosu Jean Michael Seri, 2019-2020 sezonunda formasını giydiği Galatasaray’daki günlerine dair açıklamalarda yaptı.

Son dönemde ismi Süper Lig devleriyle anılan Fildişili yıldız, transferle ilgili konulara açıklık getirirken Galatasaray’daki performansıyla son haftalarda eleştiri oklarının hedefi olan vatandaşı Wilfried Zaha’ya sahip çıktı.

"GALATASARAY'DAKİ ZAMANLARIMI ASLA UNUTMAYACAĞIM"

"Türkiye Süper Lig’i çok özel. Oradaki taraftarlar futbolu çok seviyor. Mesela Galatasaray taraftarları çok iyiydi ve orada harika bir atmosfer vardı. Galatasaray’daki zamanlarımdan çok zevk aldım ama son dönemde ne yazık ki Koronavirüs salgını ortaya çıktı ve Süper Lig’i istediğimiz şekilde bitiremedik. Ama bunlar hayatın içinde olan şeyler. Galatasaray’daki zamanlarımı asla unutmayacağım. Çünkü orada yaşadıklarım benim için çok özeldi."

"FATİH TERİM, HARİKA BİR TEKNİK DİREKTÖR"

"Fatih Terim, ilk olarak çok iyi bir insan ve harika bir teknik direktör. Fatih Hoca, futbolcuları sadece bulunduğu seviyeden daha iyi bir noktaya getiriyor. Fatih Hoca, bunu futbolcularına inandığını göstererek başarıyor. O, futbolcularını gerçekten çok cesaretlendirirdi. Eğer Galatasaray’a gelir ve orada onunla çalışırsanız bunu görürsünüz. Fatih Terim gibi harika teknik direktörün dokunuşuna şahit olmak gerçekten çok güzel bir duygudur."

"GALATASARAY'DAN BAŞKA BİR KULÜBE DÖNMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM"

"Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ilgisinden haberim vardı. Kendime her zaman Türkiye’de Galatasaray haricinde bir kulübe dönmeyeceğimi söyledim. Çünkü Galatasaray’la çok iyi bir iletişimim var. Bu yüzden Fenerbahçe veya herhangi bir kulübe gitmek istemedim. Onlara saygı duyuyorum, kesinlikle çok büyük kulüpler ama gerçekten gitmek istemedim. Eğer beni isteyen kulüp Galatasaray değilse başka bir kulübe gitmeyecektim. Bu benim kararımdı. Galatasaray’ın yöneticileri, takımdaki oyuncular ve taraftarlarla çok iyi bir ilişkim vardı. Tamamen bu yüzden."

"ZAHA'YA BİRAZ SABREDİLMELİ"

"Wilfried Zaha'ya karşı biraz sabırlı olmak lazım. Bazı insanlar Türkiye Ligi’nin kolay olduğunu düşünüyor ama hangi lig olursa olsun futbolcu olarak kendinizi adapte etmeniz gerekiyor. Süper Lig, gerçekten özel bir lig. Bu ligin içinde çok fazla tutku ve heyecan var. Türk taraftarlar, futbolu gerçekten çok seviyor. Süper Lig’e transferiniz gerçekleştiğinde sizden her zaman harika işler bekliyorlar. Sizin hemen geçmişinize ve daha önce oynadığınız kulüplere bakarak sizinle ilgili çok büyük beklentilere giriyorlar. Bu beklentilere cevap veremediğiniz zaman taraftarlar olağanüstü şekilde size tepki gösteriyorlar. Ama ben Zaha’nın kötü bir performans gösterdiğini düşünmüyorum. Her maçta 90 dakika oynamamasına rağmen istatistikleri ortada. Geldiğinde ufak bir sakatlık da yaşamıştı. Bence taraftarların onun için biraz daha sakin ve sabırlı olması lazım. Zaha, sakatlığını atlatıp yüzde yüz performansına döndüğü zaman taraftarların çok daha iyi bir Zaha göreceklerine eminim."

"UMARIM ŞAMPİYONLUĞU GALATASARAY KAZANIR"

"Galatasaray ve Fenerbahçe, çok büyük takım. Galatasaray, şu an lider ama şampiyonluk yarışı son maça kadar sürecek gibi duruyor. Bence şampiyonluk aralarında oynayacağı derbi maçında belli olacak. Galatasaray’ın sahasında iyi bir derbi mücadelesi bekliyorum. Zorlu bir yarış olacak ama umarım şampiyonluğu Galatasaray kazanır."

"TEK KELİMEYLE HARİKAYDI"

"Galatasaray’ın stadyumu ve taraftarları, tek kelimeyle harikaydı. Orada oynadığım hiçbir iç saha maçını unutmuyorum. Sahamızda oynadığımız her maç sanki bir final maçı oynuyormuş gibi geçiyordu. Maç öncesi ısınırken bile o atmosferi hissedebiliyordunuz. Bu çok fantastik bir olaydı. Oradaki taraftarlar, kulüplerine ve oyuncularına bayılıyorlar. Onları hayal kırıklığına uğratma gibi bir lüksünüz olamaz. Yoksa taraftarlar sizi kabul etmezler. Bazı insanlar, Galatasaray taraftarının kulüplerine ne kadar bağlı olduğunu ve sevdiklerini anlamıyorlar. Taraftarlar, sizden onların kulüplerine olan bağlılıklarını ve tutkularını sizin de yaşamanızı bekliyorlar. Onlar kulüpleri için her şeylerini vermek isterler, aynı şekilde futbolculardan da takımları için her şeylerini vermelerini isterler. Galatasaraylı taraftarların bu tutkularına bayılıyordum."

Kaynak: Spor Arena

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2024, 13:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Etem Sevik
Etem Sevik - 3 hafta Önce

İngiltere Championship takımı Hull City’nin 32 yaşındaki ön liberosu Jean Michael Seri, 2019-2020 sezonunda formasını giydiği Galatasaray’daki günlerine dair açıklamalarda yapmış. İyi bir açıklama olarakta, Beni istediler ama Galatasaray'dan başka takıma gitmeyeceğimi söyledim. Demiş. Tebrikler. Kutlu olsun dilerim.