Levent Tüzemen: "Fenerbahçe - Galatasaray maçında galiba gözüne çapak kaçtı"

Galatasaray, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı derbi mücadelesinden golsüz beraberlikle ayrıldı.

Levent Tüzemen: "Fenerbahçe - Galatasaray maçında galiba gözüne çapak kaçtı"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"YETERLİ HAMLELERİ YAPAMADILAR"

F.Bahçe, öncelikle yenilmemek üzerine oyunu planladı ama kontrol G.Saray'daydı. Daha etkili hücum eden ama final vuruşlarında maalesef etkili olamayan bir G.Saray vardı. İsmail Kartal da Okan Buruk da 'ne şiş yansın ne kebap' durumuna düştü. İki teknik adam da maça müdahale etmek ve oyunu değiştirme konusunda yeterli hamleleri yapamadı. 

"KILIFINA UYDURABİLİR"

Galatasaray, Cengiz Ünder oyundan çıkana kadar orta alanın kontrolünü elinde tuttu, İrfan Can kanada geçince Fenerbahçe nihayet atak yapmayı aklına getirdi. Sonuçta G.Saray, bir derbide rakibinden daha etkili ve üstün oynadı, kaybetmedi. İsmail Kartal yenilmemeyi 'nasıl olsa devreyi lider bitirdik' diyerek kılıfına uydurabilir. Tadic, Dzeko ve Szymanski çok etkisiz kaldı. 

"GALİBA GÖZÜNE ÇAPAK KAÇTI"

Aslında maçın kahramanı Icardi'ydi. Niye mi? Djiku'nun bir G.Saray hücumunda Icardi'ye attığı yumruğun karşılığı net kırmızı kart ve penaltıydı. Hadi Arda Kardeşler göremedi, VAR'daki Mustafa İlker Coşkun'un da galiba gözüne çapak kaçtı! 

"IŞIK HIZINDA DÜDÜK ÇALDI"

Arda Kardeşler düdüklerini fazla kullanarak derbinin temposunu da hızını da mücadelesini de düşürdü. Arda Kardeşler, 'aman derbi üstüme kalmasın' endişesi ile en ufak temaslara ışık hızında düdük çaldı. 

"TORREIRA, YÜREĞİNİ SAHAYA KOYDU"

Barış Alper Yılmaz çok çalıştı, iyi mücadele etti. Ziyech, Ferdi'nin çok fazla hücuma çıkmasına izin vermedi. Lucas Torreira yüreğini sahaya koydu ve savaştı. Kerem Demirbay teknik kalitesi ile öne çıktı. Nelsson-Abdülkerim ikilisi sakin ve riske girmeden oynamaya özen gösterdi. Zaman zaman Abdülkerim Bardakcı topla dribbling yaparken pas hatalarına da neden oldu. Ama derbinin tecrübeli kalecisi Muslera zihinsel olarak çok sakindi telaş yapmadı, zamanı doğru kullandı.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2023, 13:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Han
Hüseyin Han - 4 ay Önce

Pozisyonlar kasıtlı görülmüyor çünkü cesaretleri yok. Fakat geçen sene 3-0 lık maçta gol de atan Oliviera neden ilkonbirde değil? Demirbay 'ın Berkan Kutlu 'dan bir farkı olmadığını Okan Hoca nezaman anlayacak.

Orhan Bzokurt
Orhan Bzokurt @Hüseyin Han - 4 ay Önce

Oliviera sakat kardeş. Yaklaşık 3 ay filan sahalarda olmayacak