Levent Tüzemen: "Galatasaray'da böyle vurdumduymaz, kaçak güreşen bir futbolcu görmedim"

Galatasaray, deplasmanda Kopenhag'a 1-0 malkup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Levent Tüzemen: "Galatasaray'da böyle vurdumduymaz, kaçak güreşen bir futbolcu görmedim"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"TUCHEL, ADAM GİBİ KADRO ÇIKARDI"

Gurbetçilerimizin Bayern Münih kulübüne yönelik başlattığı yoğun tepkilerden ve Okan Buruk'un basın toplantısındaki sözleri sonrası Alman kulübü, Manchester'da adam gibi oynamak zorunda kaldı, Tuchel adam gibi kadro çıkardı ve Bayern Münih, Manchester United'ı yenerek hem ayıbını örttü hem de Galatasaray'ı UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı. 

"DENGELİ KADRO SEÇTİ"

Okan Buruk kağıt üzerinde dengeli bir kadro seçti. İlk yarı baskılı bir oyun sergileyen G.Saraylı oyuncular final noktalarında etkili paslar kullanmadığı gibi kanatlardan tehlike yaratacak ortaları yapamadı. Sacha Boey ile Tete hızlı hücumlarda nedense orta yerine pas yapmayı tercih etti. Davinson Sanchez savunmayı toparlarken Kaan Ayhan, Lucas Torreira ile rakibi karşılamada ve ikili mücadele kazanmakta başarılıydı. 

"SON 15 DAKİKA ETTEN DUVAR"

G.Saray kaybetmesine rağmen müthiş baskılı oynadı ama gol yollarında beceriksiz kaldı ve son 15 dakikada etten duvar ören Kopenhag savunmasını geçemedi. Devler Ligi için kurulan kadrodan G.Saray maalesef "Keçiboynuzu" tadında katkı aldı. 

"ZAHA KADAR VURDUMDUYMAZ BİR FUTBOLCU GÖRMEDİM"

Her zaman söylerim; oyuncu tüccar zihniyetli olmayacak, kulübe aidiyet duygusuyla bağlı olacak. Wilfried Zaha kadar takımdan kopuk, vurdumduymaz, kaçak güreşen ve canı istediğinde saman alevine benzeyen futbol oynayan bir futbolcu görmedim. Okan Hoca, Zaha'ya bu kadar tolerans tanıyacağına şansı Bakambu'ya verseydi. Bakambu sadece golü kovalamadı, rakibe de baskı yaptı. Okan Hoca ayrıca Kerem Aktürkoğlu'nun yerini Zaha uğruna bozmamalıydı. 

"AVRUPA LİGİ, MOTİVASYON OLACAKTIR"

Avrupa'ya devam etmek oyuncular ve camia için motivasyon olacaktır. G.Saray, Kopenhag'da Devler Ligi'ne veda etti ama Parken'de kazandığı UEFA'ya devam etme hakkını elde etti. Bu arada maçın hakemi İtalyan Orsato adil bir maç yönetti.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 01:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
S.horuz
S.horuz - 5 ay Önce

Okan hoca ilk onbirde zaha inadı ve tete inadı takımın sonunu getirdi ancelinyo da gölde adama yakın olmayınca oyun her zamanki gibi hiç öne geçmeden biten maçlara döndü

Delikanlı Suunıs
Delikanlı Suunıs - 5 ay Önce

% de 100 katılıyorum. ZaHA ve teteyle başlamasa çok gollü bı maç izlerdik. Keremi yerine koy teteyi kesinlikle ilk 11 de oynatma ziyeç veya mertensle başla kesin galip gelirdik. Çok para alıyo diye oynatılmaz. Çok verim alınan hak eder kadroyu

Saytekin Erdogan
Saytekin Erdogan - 5 ay Önce

Kesinlikle Levent Tüzmen e katılıyorum. Ve ikardinin mutsuzluğuda bu futbolcuların kendilerine oynamasıdır. Icardiye ne pas nede orta gelmiyor golcünü beslemezsen kusura bakmayın olacak olan budur

Aslan
Aslan - 5 ay Önce

Okan buruk zahaya icardi ve teteye nasıl dayandı anlamadım onların yerine mertenz bakambu ve ziyech ile başlamalıydı

Necat zengin
Necat zengin - 5 ay Önce

Ben olsam bu zahayıda gönderirim bu kadar ciddiyetsiz kaçak oynayan futbolcuyu istemiyoruz bir tek scances iyi çıktı gerisi çöp bunları kiralık verin gitsinker

E sarı
E sarı - 5 ay Önce

G s acilen zaha dan kurtulması lazim keremikardi uyumunu bozdu sirf kendine oynuyor sol bek şart