Levent Tüzemen: "İzlediğim bir oyuncu var, sabrederseniz Galatasaray'da karşılığını alabilirsiniz"

Galatasaray, Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Levent Tüzemen: "İzlediğim bir oyuncu var, sabrederseniz Galatasaray'da karşılığını alabilirsiniz"

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, İstanbulspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"OKAN HOCA, UZUN SÜRE DAYANDI"

G.Saraylı oyuncular maç boyu susmayan taraftarlarına oyun olarak yeterince keyif vermediler, üstelik Icardi'nin penaltı golünden sonra skoru artıracak tempoyu sahaya yansıtamadılar. Mertens'in kötü oyununa Okan hoca uzun süre dayandı. Maçın üç tane kader adamı vardı; Nelsson-Torreira-Icardi!

"TORREIRA, MÜKEMMEL YÖNETTİ"

Torreira 90 dakika G.Saray'ı mükemmel yönetti. İki gole imza atan Icardi, takım 10 kişi kaldıktan sonra çalışkanlığını ve mücadele gücünü fazlasıyla ön plana çıkardı. Nelsson yaptığı kritik kurtarışla taraftarın haklı övgüsünü aldı.

"İZLEDİĞİM BİR OYUNCU VAR"

Maç boyu izlediğim bir oyuncu var: Kerem Aktürkoğlu. Yaptığı hatalara bakıp, kaptırdığı topları göz önünde bulundurursak kızıp oyundan alabilirsiniz. Sabrederseniz karşılığını da alabilirsiniz. Icardi'nin golünde yaptığı koşu ile verdiği pas, kalite kokuyordu. Icardi, yeterince bu pozisyonları alamadı ama gol vuruşu yapabilecek bölgede de tribünleri ayağa kaldıran bir vuruş sergiledi.

"ZANIOLO'NUN KALİTESİNE YAKIŞMADI"

İstanbulspor, müthiş mücadele ortaya koydu. Ama güçleri G.Saray'a yetmedi. Zaniolo'nun oyuna girdikten sonra yaptığı kırmızı kartlık hareket, kalitesine hiç yakışmadı ve arkadaşlarını 10 kişi bıraktı. Barış Alper'in oyuna girdikten sonra iki kişilik oynaması, fizik gücünü ortaya koyması, tekmeye kafa sokması alkışlanacak güzellikteydi.

OKAN BURUK SAKİN OLMALI

G.Saray stresli haftalar yaşıyor ama Okan hocanın daha sakin düşünüp kararlarında daha çabuk olması gerekir. Kazımcan'ın belirli bir stili yok. Sadece koşarak oynamaya çalışıyor, basit oynadığı sürece futbolunu büyütür. Riske girdiği sürece kendine ve takıma zarar verir. G.Saray, baskı altında oynadığı maçı 10 kişi kalmasına rağmen kazandı. Ve şampiyonluğa çok daha fazla yanaştı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 16:14
YORUM EKLE