Mehmet Arslan: "Galatasaray'a sıfır ihtimal veriyordum, görünmeyen bir kahraman var"

Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluk kupasını kaldırmayı bekliyor.

Mehmet Arslan: "Galatasaray'a sıfır ihtimal veriyordum, görünmeyen bir kahraman var"

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Banu Yelkovan, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini değerlendirdi.

G.Saray, Ankara’da şampiyonluğu ilan edebilir. Böyle erken fırsat bulacağını tahmin ediyor muydunuz? Sizce en çok ne etki etti bu farka?

MEHMET ARSLAN: "SIFIR İHTİMAL VERİYORDUM"

"Sezona başlayan Galatasaray’ın şampiyon olacağına sıfır ihtimal veriyordum. Ama sezon başladıktan sonra yaptıkları transferler ve oynadıkları futbolla bunu sonuna kadar hak ettiler. Bu başarı hocasından başkanına kadar tüm Galatasaray camiasınındır. Ama bu şampiyonluğun görünmeyen bir kahramanı daha var. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus... Yaptığı hatalarla en az Okan Buruk kadar Galatasaray’ın şampiyonluğunda pay sahibi oldu."

UĞUR MELEKE: "3 ANA GEREKÇE VAR"

"Galatasaray’ın böyle erken bir fark yakalamasını 3 ana gerekçede açıklayabiliriz: Çok iyi, nokta atışı transferler yaptılar. Ligin en iyi yerli stoperi Abdülkerim, en iyi ön liberosu Torreira ve en iyi santrforu İcardi, hepsi bu sezon alındı. Doğru hocayı tercih ettiler. Kariyerinde UEFA Kupası, Serie A’sı, ikinci ligi, Anadolu’su her şeyi olan komple bir teknik adama görev verdiler. Üçüncüsü de kulübün “winner” (kazanan) karakteri. Galatasaray bir sezonun son bir iki ayına yarışta giriyorsa genelde kazanıyor."

BANU YELKOVAN: "SAĞLAM OMURGASI VE YAKALANAN SON SERİ ÖNEMLİ FAKTÖRLER"

"Galatasaray şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etmiş olsa da, Türk futbolundaki şahsi tecrübem bir takım matematiksel olarak şampiyon olmadıkça, onu şampiyon ilan etmemek yönünde. Yine de bana sorarsanız; Galatasaray’ın Mauro Icardi, Lucas Toreira, Victor Nelsson ve Fernando Muslera’nın oluşturduğu omurgasının sağlam olması, takımda her maçtan sonra şahit olduğumuz takımdaşlık duygusu ve Başakşehir maçından sonra yakalanan seri bu konuda en önemli faktörler."

GÜNTEKiN ONAY: "ICARDI VE TORREIRA FARK YARATTI"

Galatasaray, 5 puan kaybettiği Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında yediği 6 golün ardından oynadığı son 3 maçta rakiplerine pozisyon dahi vermedi. 32 lig maçında 24 galibiyet, 4’er yenilgi ve mağlubiyet alan sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk 2.39’luk puan ortalamasıyla harika bir iş başardı. Takıma sezon başında katılan Mauro Icardi ve Lucas Torreira’nın kaliteleriyle fark yaratması da Galatasaray’ın bu başarısında önemli etken."

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023, 19:23
YORUM EKLE