Serkan Akcan: "Eski enerjisinde değil ama Galatasaray'ı farklı kılan oyuncu"

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Serkan Akcan: "Eski enerjisinde değil ama Galatasaray'ı farklı kılan oyuncu"

Fanatik Gazetesi yazarı Serkan AkcanGalatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Galatasaray son dönemlerin en tempolu oyun başlangıçlarından birine imza attı"

Başakşehir lige Avcı ile döndüğü ilk yıllar haricinde kendi kalesinde derin savunma yapma pratiğini fazlasıyla unuttu. O yüzden Galatasaray’a karşı Emre Belözoğlu’nun kalesine otobüs çekmeye çalıştığı başlangıç planı Okan Buruk’un oyun coşkusunu bir kaç vites yükseltmesine yardımcı oldu. Galatasaray son dönemlerin en tempolu oyun başlangıçlarından birine imza atarken, Torreira’nın merkezdeki enerjisi, Abdülkerim’in hava hakimiyeti, Icardi’nin tüm takımı öne çeken santrfor performansı dikkat çekiciydi.

Başakşehir’in ilk 30 dakikanın ardından pas örgüsüyle çıkmanın imkansız olduğunu anlaması, orta yayda konumlanan Galatasaray stoperlerini en çok tehdit eden pozisyonların hazırlayıcısı oldu denebilir. Serdar Gürler ve Deniz Türüç ile Galatasaray savunmasının arkasına topları taşıyan Emre Belözoğlu, Figueredo’yu denklemin içine çekmeyi bir türlü başaramadı. Elbette bunu engelleyen Torreira’nın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Boey’un geri koşulardaki temposuydu. Galatasaray bu sayede ilk yarıyı bariz şekilde domine etmekte zorlanmadı.

"Mertens, Galatasaray’ı farklı kılıyor"

Mertens artık Napoli günlerindeki enerjisinde görünmese de zinde olduğu ilk 30 dakikada hücumdaki yönlendirmeleri, ceza sahası civarındaki tehlike yaratan sezgileri Galatasaray’ı farklı kılıyor.

"Galatasaray, şampiyonluk yarışında dev bir adım attı"

Ne var ki, ikinci yarıda Berkay Özcan’ın girişiyle Başakşehir merkezine karşı oyundan erken kopunca Zaniolo’yı sahaya davet etti. Galatasaray, Başakşehir’i yenerek Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada şampiyonluk yarışında dev bir adım attı. İpler zaten Galatasaray’ın elindeydi, bu galibiyet rakibinin inancını da kırmış olabilir.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 11:13
YORUM EKLE