Uğur Meleke: "Galatasaray'ın alternatifsiz gözüken tek adamı ve kaza bela, doğal afet olmadığı takdirde..."

Galatasaray, Süper Lig'in ilk 10 haftasını 9 galibiyet ve 1 beraberlikle geride bıraktı.

Uğur Meleke: "Galatasaray'ın alternatifsiz gözüken tek adamı ve kaza bela, doğal afet olmadığı takdirde..."

Trendyol Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Mehmet Arslan, Fırat Aydınus ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MEHMET ARSLAN: "GALATASARAY, YÜZDE 80 ICARDI'YE BAĞLI"

Takım içi rotasyonları yorumlamak hele maçtan sonra yorumlamak çok kolay. Bu bakımdan her teknik adamın kararına saygı duyarım. Galatasaray için asıl sorun Icardi. Sorun diyorum, çünkü o skor üretemediği zaman sıkıntı yaşıyor takım. Üretkenlikte yüzde 80 Icardi’ye bağlı oynuyor takım. Elinizde Icardi varken bu oyun planına saygı duyarsınız. Ama o skor üretemezse ne yapacaksınız? İşte problem bu. Okan Buruk’un çözüm üretmesi gereken nokta da bu.

UĞUR MELEKE: "GALATASARAY'IN ALTERNATİFSİZ GÖZÜKEN TEK ADAMI"

Okan Buruk sezon başından beri iki müsabaka arasında 7-8 kişilik sert rotasyonlar yapmadı. Bir iskeleti var ve onu kolay kolay bozmuyor. Kalede Muslera, savunma ikilisi Davinson-Abdülkerim, merkezde Torreira ve uçta Icardi’yi kaza bela, doğal afet olmadığı takdirde değiştirmiyor. Ki bu da beraberinde istikrar ve sonuçları getirdi. Ancak sezon başından beri Bakambu ve Halil gibilerden bir rekabetçi çıkmaması bir dezavantaj. Icardi’ye bir bağımlılık oluşuyor haliyle. Belki de Galatasaray’ın alternatifsiz gözüken tek adamı da o.

GÜNTEKİN ONAY: "ZAHA, ZIYECH VE TETE DE DEVREYE GİRMELİ"

Galatasaray için zor bir maç olması doğal. Bayern maçının ardından ligin en genç ve koşan takımıyla deplasmanda oynamak kolay değil. Galatasaray’ın zengin ve kaliteli kadrosuna rağmen gol yükünün sadece Icardi’nin üzerinde olması çözülmesi gereken bir sorun. Zaha, Ziyech, Tete ve Mertens gibi isimler skor olarak devreye girerse Galatasaray sonuca daha kolay gidecektir.

FIRAT AYDINUS: "SOL TARAFTA SIKINTI KENDİNİ ÇOK BELLİ ETTİ"

Galatasaray çok kısa zamanda Beşiktaş, Bayern Münih ve Rizespor ile üç zorlu maç oynadı. Çok iyi oynadığı Şampiyonlar Ligi maçını mağlubiyetle, daha önceki performanslarını aratacak şekilde oynadığı Beşiktaş ve Rize karşılaşmalarını ise galibiyetle kapattı. Bu kısa evrede Okan Buruk’un orta saha ve defansta rotasyon yapması çok doğal. Özellikle sol taraftaki sıkıntı kendini çok belli etti. Buruk son maçta Abdülkerim ile buradaki problemi gidermek zorunda kaldı. Belki performans olarak tam randıman alınmasa da, Icardi gibi bir futbolcunun iğneyle oynaması takım için mental ve psikolojik açıdan büyük bir önem teşkil ediyor.

Kaynak: Hürriyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 00:50
YORUM EKLE