Gürcan Bilgiç: "Her ligde oynayacağını söylüyoruz ama Galatasaray karşısında ayakları birbirine dolandı"

Süper Lig'de uzun süredir beklenen Fenerbahçe - Galatasaray derbisi büyük hayal kırıklığı yarattı.

Gürcan Bilgiç: "Her ligde oynayacağını söylüyoruz ama Galatasaray karşısında ayakları birbirine dolandı"

Fotomaç Gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Bilgiç'in açıklamaları şu şekilde:

"OKAN BURUK, ŞAHANE BİR DERS VERDİ"

Maç öncesinde ASpor'dayız "Satranç maçı olacak" dedim. "İki teknik adam analizleri nasıl değerlendirip, takımlarını nasıl kullanacak göreceğiz"… Son söz de Okan Buruk, İsmail Kartal'a "şahane" bir ders verdi. Büyük Takım hocasının nasıl düşünmesi gerektiğini, ezberlerinden neden vazgeçilmeyeceğini, baskıdayken oyuncularının nasıl davranması gerektiği tablo gibi astı. 

"FERDİ'NİN AYAKLARI BİRBİRİNE DOLANDI"

"Yenilmemek" ilk hedef olunca, Fenerbahçe soyunma odasından o meşhur "oyun gücü"nün çıkması da imkansız hale geldi. Sadece Fred'in yokluğu mu bu paniğin sebebi ? Öyleyse, sadece orta saha zaaflarından bahsederdik. Kaleye arkası dönük oyuncuya dalıp, sarı kart gören Osayi'den mi başlayacağız, ya da "Her ligde oynar" dediğimiz Ferdi Kadıoğlu'nun ayaklarının birbirine dolaşmasından mı? Szymanski, Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci'nin ilk 45'i serseri mayın gibi. Ne yapacaklarını bilemeden, kendilerinin farkına bile varamadan oradan oraya koştular. 

"KADIKÖY'DE RAKİBE YÜZDE 60 TOPU VERMEK..."

Sezonun çözümü ve problemi nedeniyle maç berabere bitti; "Icardi yoksa, gol yok"... Yani; satranç derken "tavla" seyrettik. Kadıköy'de rakibe yüzde 60 topu vermek, bir derbi maçı için oyun karakteri değil. İrfan Can'ın merkeze alınması bir hamle. Tutmadığı ortada, 45'i bekleme. İsmail Yüksek'in girmesiyle direnç arttı. 

"KENDİNİ YERE ATANA DÜDÜĞÜ ÇALDI"

Maçta rekor faul yapılmış. Öyle bir şey yok. Maçı "başım belaya girmesin" diyen hakem yönetti. Kendini yere atana düdüğü çaldı. Arda Kardeşlerin "yangın söndürücü" profili de devredeydi. Fenerbahçe baskı yaptığı an, "hoooop" bir faul ile topu taşıdı öbür sahaya. 

"BUNLAR MI TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ?"

"Şampiyon olacak takımı" seyretmek amacımızdı. Bunlar mı Türkiye'nin en iyisi? Küçük hedeflerin, çapsız fikirleri vardı sahada.

Kaynak: Gürcan Bilgiç / Fotomaç

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2023, 13:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Han
Hüseyin Han - 4 ay Önce

Okan Hoca asla büyük bir hoca olamaz.
Demirbay 'ın Berkan Kutlu 'dan bir farkı yok, bizim göremediğimiz neyi onda görüyor, asla ilkonbir oyuncusu olamaz. Takımın moralini bozuyor, ilkonbirde başlayınca idare eder pozisyona bürünüyor çünkü zaten 10 kişi iyi.
Geçen yıl Oliviera ile başlandığından 3-0 kazanıldı ve gol de attı. Demirbay, Kaan'dan, Ndombele'den, Oliviera 'dan üstünmü ki onunla başlıyorsun

Adnan Topuz
Adnan Topuz - 4 ay Önce

Eli taşın altında olmayan yazar takımının yazısı bu kadar olur. Kartal''ın en büyük yanlışı irfan canı o mevkide oynatması. Orada iİsmal oynaması lazımdı. Diğer mevzuları derinlemesine konuşmak lazım.