Osman Şenher: "Galatasaray, İnşallah transfer edebilir, Avrupa'da hiçbir takımda yok"

Galatasaray, Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Osman Şenher: "Galatasaray, İnşallah transfer edebilir, Avrupa'da hiçbir takımda yok"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, İstanbulspor - Galatasaray maçını yorumladı.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Liderlik kolay bir iş değil. Futbolcular büyük baskı altında oluyor. Bunun için de sahada istediklerini yapamıyorlar. Dün gece de İstanbulspor’un Galatasaray kalesinde gol tehlikesi yarattığı bir pozisyon hiç yok. Bunun için de sarı-kırmızılılar sezonun en çok hücum organizasyonu yaptığı maçını oynadılar. Neredeyse karşılaşmanın tamamında top rakip alandaydı.

Direkten dönen toplar, kaleye çekilen şutlar, isabetsiz bir çok pas varken bunun yanında maç az kalsın tek golle bitecekti. Oyuna hakim olmasına rağmen Cim Bom, Zaniolo’nun da atılmasıyla stres altında mücadeleyi tamamladı ama normal sürenin sona erdiği anda Kerem’in Icardi’ye verdiği pas, bu büyük golcünün attığı ikinci gol takımı rahatlattı.

"O MERTENS YOK"

Futbolculara kızmamak lazım, Kerem çok mücadele etti, ikinci golün pasını verdi ama buna rağmen çok da top ezdi, buna da son dört final maçının verdiği stres sebep oluyor. Mertens ise üç haftadır ağırlığını sahaya koyamıyor. Sezon içersinde çok iyi maçlar oynadı, bazı maçlarda takımını tek başına galip getirdi ama şimdi sahada o Mertens yok. Fizik gücü yetersiz kalıyor. Aynı şeyleri Oliveira için de söyleyebiliriz. O da çok top kaybıyla oynuyor ve takımına zarar veriyor.

"TORREIRA, HARİKA BİR FUTBOLCU"

İyi ki Torreira gibi çok büyük bir profesyonel orta sahada oynuyor. Defansına yardım ediyor, orta bölgenin tamamında rakibine pres yapıyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de hücuma çıkıyor. Harika bir futbolcu.

"ICARDI'NİN İNŞALLAH KALICI TRANSFERİ SONLANDIRILABİLİR"

Tabii burada Galatasaray’ın en önemli silahı Icardi... Çok özel bir topçu. Her derde deva, ilaç gibi. Topla fazla buluşamasa da, rakip ceza sahası içinde dolaşması bile yetiyor. Topla buluştuğu zaman zaten yüzde seksen gol demek. Icardi bu takımın ilacı. Keyif veriyor, güven veriyor. Eminim sarıkırmızılı taraftarın büyük bir kısmı Arjantinli forveti seyretmek üzere bilet bulabilmek için çırpınıyordur. İstanbulspor karşısında da gol perdesini penaltıdan açtı, Kerem’in pasında da klas bir vuruşla maça nokta koydu. Galatasaray inşallah bu oyuncunun kalıcı transferini sonlandırabilir. Avrupa maçlarını mümkün olduğunca seyrediyorum, hiçbirinde Icardi gibi iştahlı, son vuruşlarda başarılı bir santrfor göremiyorum.

"BOEY'İN YERİNİ DOLDURAMADI"

Kazımcan üstüne koyarak oynuyor. En azından çok çabuk bir futbolcu, daha da iyi olacak. Dubois, Sacha Boey’in yerini dolduramadı. Sonuçta İstanbulspor çok iyi mücadele etti, en azından rakipten bir puan almak için büyük gayret gösterdiler. Teknik direktör Fatih Tekke gerçekten sarı-siyahlılara iyi oyun oynatıyor ama ortada bir gerçek var, Galatasaraylı futbolcular şampiyonluğa kilitlenmiş. Teknik olarak hata yapsalar da hepsi, müthiş koşup mücadele ediyorlar.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 18:08
YORUM EKLE